האם אפשר להגיש תביעה ייצוגית על משלוח דואר זבל?

  • תביעה ייצוגית נגד חברת החשמל - עבירה על חוק הספאם
    analayser | 05/07/2012 19:47

    לפני כחודש יצאה חברת החשמל בקמפיין תקשורתי לגבי "בצורת החשמל" ובין היתר שלחה הודעות גם באמצעות הדואר האלקטרוני על הסדר "חסכת-הרווחת" המאפשר להפחית את הביקושים בקיץ 2012 בתמורה להנחה של עד 20%.קיבלתי הודעת דוא"ל שבה לא נתתי את הסכמתי המפורשת לקבלת דברי פרסומת בניגוד לסעיף 30 לחוק התקשורת וטענתי הייתה כי ההודעה הופצה "באופן מסחרי ומתוך מטרה לעודד מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת" כלשון החוק.כשפניתי בנושא לחברת החשמל, הם השיבו לי כי אין בהודעה שבה הם שלחו בכדי להוות דבר פרסומת כאמור בהגדרת החוק. לשיטתם, מטרת ההודעה הייתה לעודד צרכנות נבונה וחסכנית בכדי להקטין את צריכת הלקוחות ולכן הדבר אינו בגדר פרסומת ולכן לא היה עליהם לבקש את אישורי למשלוח ההודעה.אני חולק על תשובתם שכן מדובר היה בהודעה נפרדת מחשבון החשמל (לא כנספח לחשבון), לא צוין בגוף ההודעה המילה "פרסומת" בצורה בולטת, לא היה שם המפרסם ופרטיו, לא הייתה אפשרות להודיע כי אינני מעוניין עוד לקבל דברי פרסומת ולהסיר את כתובתי מרשימת התפוצה וכ'ו.אני מצרף העתק של ההודעה שנשלחה אליי ומבקש את חוות דעתך האם ישנה עילה לתובענה. ידוע לי שמדובר בעוולה אזרחית העולה כדי יכולת לתביעה ייצוגית.

    • האם אפשר להגיש תביעה ייצוגית על משלוח דואר זבל?
      עו"ד גיא קדם | 06/07/2012 01:16

      שלום, בית המשפט המחוזי בת"א פסק רק לאחרונה כי לא ניתן לתבוע בתביעה ייצוגית פיצויים ללא הוכחת נזק בגין דואר זבל. לפיכך, גם אם מדובר בדואר זבל אסור (כלומר, פרסומי) עדיין אתה צריך להראות נזק - ממוני או לא ממוני - וכן להראות שיש קבוצה של אנשים שאותם אתה מייצג כתובע שגם הם ניזוקו את אותו הנזק (סביר שגם יהיו כאלה שדווקא שמחו לקבל את הדוא"ל מחב' חשמל). לנוכח דברים אלה, נראה שמדובר בתביעה אפשרית אך לא פשוטה, ויתכן שיהיה פשוט יותר לבקש צו מניעה במסגרת תביעה ייצוגית מאשר פיצוי כספי. מכל מקום, מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום כדי להחליט מה הדרך הכי נכונה לפעול בנושא. עו"ד גיא קדם מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • תודה רבה על המענה המקצועי
        analayser | 06/07/2012 08:59

        האם אתה עוסק ויכול לטפל בתיק שכזה?אם כן - אשמח לקבל את פרטיך ליצירת קשר.במידה ולא - אודה לך אם תוכל להפנות אותי לאיזה עו"ד טוב שאתה ממליץ.