הצטרפות לתביעה ייצוגית

  • תביעה ייצוגית
    vardina | 22/04/2012 12:16

    לפני מספר שנים הצטרפתי לתביעה ייצוגית שהגיש משרד עורכי דין נגד חברת תיירות. רציתי לתבוע אישית, וכשקראתי בעיתון שהוגשה תביעה ייצוגית, ביקשתי להצטרף לתביעה. צירפתי להם את כל המסמכים והראיות . החברה הפסידה ונפסק פיצוי גם למגישי התביעה. בדקתי במסמכים שהחתימו אותי וגיליתי שהחתימו אותי על ויתור מלהיות חלק מהתביעה. האם זה תקין? כך אינני זכאית לפיצויי ואינני יכולה להגיש התביעה בעצמי.

    • הצטרפות לתביעה ייצוגית
      עו"ד אפרים אהרונוב | 22/04/2012 21:48

      ערב טוב ורדינה, כיום, מי שעילת התביעה שלו "מכוסה" בתביעה ייצוגית נכלל בה אוטומטית אא"כ הוא מודיע על רצונו שלא להיכלל בה, בדרך שנקבע לכך בחוק. בעבר ובטרם נחקק חוק תובענות ייצוגיות, היה לרוב צורך בהצטרפות אקטיבית לתביעה. באם הבעת את רצונך להיכלל בתביעה הרי שתוצאותיה מחייבות אותך ואין באפשרותך לתבוע תביעה חדשה ונפרדת. בכל מקרה, כדאי לבחון את המסמכים הרלבנטיים כדי לראות אם אכן הצטרפת לתביעה ו/או אם יש מקום לתבוע גורם אחר בעניין. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • תביעה ייצוגית
        vardina | 22/04/2012 21:56

        כמו שציינתי בשאלתי, הצטרפתי לתביעה במטרה להיות חלק ממגישיה. סיפקתי להם הרבה ראיות . נפסקו למגישים פיצויים גבוהים ואני , בדיעבד, גיליתי שצורפתי לתביעה הכללית והחתימו אותי שאינני חלק מהמגישים ולא אקבל פיצוי נפרד. האם אני יכולה לתבוע את מגישי התביעה?

        • הצטרפות לתביעה ייצוגית
          עו"ד אפרים אהרונוב | 22/04/2012 22:45

          ורדינה שלום, כאמור, על מנת להעריך את מצבך יש לבחון את מכלול החומר הלרבנטי, לרבות: המסמכים עליהם חתמת, מסמכי התביעה ופסה"ד. לאחר בחינת החומר ניתן יהיה להעריך את מצבך. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורוםתובענות ייצוגיות