צילום בשטח פרטי

  • צילךומי חוקרים פרטיים בתוך חצר הבית.
    דניאלה | 25/05/2013 14:22

    אנימואשמת בהפרת הסכם עבודה. חוקרים פרטיים צילמו אותי במקום אחר כאשר למעשה הייתי אמורה להיות במשרד. שאלתי היא האם מותר לחוקרים לצלם אותי בתוך חצר ביתי? ושאלתי השניה האם המעביד יכול למסור לי את הצילומים כאשר הם ערוכים ולא את כל ההקלטות? האם הצילומים תופסים במקרה כזה?

    • צילום בשטח פרטי
      מרקוס סיפוקובס, חוקר פרטי | 12/06/2013 19:59

      שלום רב! כעיקרון אסור לצלם בתוך החצר שלך. לגבי הצילום המעביד לא חייב למסור לך. תוכלי לבקש דרך בית משפט לבדוק האם הסרט לא "מבושל"

    • צילומים ופגיעה בפרטיות
      שמשון ג, משרד חקירות | 31/07/2013 20:07

      שלום רב,

      באם הצילומים אינם בידייך אינך יכולה לדעת מתי צולמת והיכן.
      ניתן להוכיח בדרכים שונות כי את נמצאת בביתך ולא במקום עבודתך.

      יתרה מכך, גם באם צולמת בחצר ביתך יש סיכוי רב שבית המשפט יסכים לקבל את הצילום כראיה מכיוון שבאיזון בין הפגיעה המידתית בפרטיותך לבין זכותו של מעסיקך להוכיח את היעדרותך, ידו תהא על העליונה.

      לגבי חומר הראיות, סביר שהמעסיק לא ימסור לך אותו אולם באם יבקש להציגו בבית המשפט תעמוד לך הזכות לבקש ולבדוק האם מדובר בראיות אותנטיות.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.