מידע פיננסי

  • האם זו עבירה לקבל נתונים פיננסיים?
    נועם | 15/02/2012 21:22

    פניתי לפני כמה שבועות למספר רב של משרדי חקירות פרטיות ובקשתי לברר מידע פיננסי אישי ומדוייק (כגון משכורת) אודות חייב שאני מקיים מולו הליך משפטי. יום בהיר אחד אני מקבל טלפון לא מזוהה ועל הקו היה אדם שהציע לתת לי את המידע תמורת כסף מזומן. נפגשתי עם אדם שלקח את הכסף ובמקביל העביר לי בכתב יד את הנתונים שנראו לי אמינים אולם לא הייתי בטוח במאת אחוזים באמינות שלהם. אין לי גם שום מושג מי היה האיש שהעביר לי את המידע ומאיפה הוא השיג אותו וגם לא ממש היה איכפת לי. האם עברתי עבירה כלשהי?

    • מידע פיננסי
      מרקוס סיפוקובס, חוקר פרטי | 20/02/2012 17:36

      שלום רב! השאלה היא באיזה דרך אותו אדם הצליח להוציא את המידע. אם הוא ביצע חקירה חוקית אז אין בעייה .אם הוא ביצע כל סוג של עברה פלילית בשביל להסיג את המידע אז יש קצת בעייה

    • כמה הוא לקח?  לת
      יעל | 25/08/2012 21:03