ממה ששמעתי יש בעיה בהתמחות אצל שופטים..

  • התמחות בבתי המשפט
    א' | 05/01/2008 18:24

    שלום! ברצוני לדעת לגבי אופי ההתמחות כאשר נצמדים לשופט בבימ"ש מחוזי ו/או שלום? האם זה נחשב כשיוצאים לשוק העבודה אח"כ? אלו שופטים מומלצים? בתודה מראש!

    • ממה ששמעתי יש בעיה בהתמחות אצל שופטים..
      אריה | 09/01/2008 05:05

      בעיקר בקטע של חוסר התנסות בעבודה מעשית שמאוד נדרשת אח"כ במשרדים, כשרוב העבודה מול שופטים, למיטב ידיעתי, היא מחקרית, הכנת חומר וחוות דעת וכו' - לא עבודה תכל'ס של פרקטיקה

    • כמתמחה בבית משפט
      מיכל | 15/01/2008 21:23

      אקדים ואומר שלמרות שזה סובייקטיבי, אני ממליצה בחום, ואם יש אפשרות לעשות חצי בבימ"ש וחצי במשרד מה טוב (למרות שמנסיוני קשה מאוד לעזוב את ביהמ"ש, מהרבה סיבות). אבל יש משהו במה שאמר כאן אריה. בבית משפט נחשפים יותר לעניינים משפטיים מהותיים ופחות מתעסקים בפרוצדורה, (בניגוד למתמחים במשרדים שנאלצים להתרוצץ בין המזכירויות ולכתוב בקשות) לכן אח"כ כשיוצאים לשוק צריך ללמוד קצת את הפרקטיקה. מצד שני, דווקא בגלל שאנחנו מקבלים את התיק "מלמעלה" כלומר רואים את שני הצדדים וצריכים להיות אובייקטיביים- דווקא בגלל זה אפשר ללמוד מה לא לעשות, מה השופטין לא אוהבים וכו', לכן אי אפשר לומר שבפרקטיקה מתחילים מאפס. אני מכירה אישית מתמחים בבימ"ש שהתקבלו למשרדים נחשבים ודי מהר למדו את הפרקטיקה. לגבי השאלה אם ההתמחות נחשבת או לא, אני מניחה שזה תלוי בערכאה ובשופט המסויים אצלו מתמחים, אם מדובר בשופט ששמו הולך לפניו, לא אמורה להיות בעיה, להיפך. סליחה על האריכות. ובהצלחה. מיכל.

      • למיכל המתמחה בבית המשפט אשר הגיבה ביום 15/1/08
        יניב | 24/01/2008 21:44

        אני אמור להתחיל התמחות בקרוב אצל שופטת בבימ"ש שלום (בינוני-קטן) ואני כבר עבדתי לפני כן במשרד עורכי דין ומכיר נושא של הכנת כתבי טענות (אם כי לא בכל הנושאים אלא בתחום מסוים) והגשה בבתי משפט והכנת תצהירים ונספחים ולפיכך רציתי לעשות התמחות אצל שופט וללמוד מממנו כיצד לפתח חשיבה משפטית ולהסתכל על תיק ממבט יותר ביקורתי וכתבת שכך לומדים להסתכל על התיק "מלמעלה" רצתי לשאול אותך האם את מרגישה שאת מה שאת מיישמת בהתמחות כתיבת חוו"ד תוכלי ליישם מחר בתחומים אחרים והאם זה יהא לך לעזר לאחר סיום ההתמחות - לצורך כתיבת טענות. האם את גם נוכחת ושמועת דיונים. אשמח לכל פיסת מידע ואיזה טיפים את יכולה לתת לי (ביחס כלפי השופטת) כדי שלא אשגה חלילה או כל טיפ אחר שכדאי אדע. רוב תודות לך ושיהיה לך המון בהצלחה בבחינות...מיכל..אשמח מאוד אם תקדישי לי מזמנך ותשיבי לי..

        • ליניב
          מיכל | 04/02/2008 22:19

          כן, אני בהחלט חושבת שמה שעשיתי בשנה הזו יעזור לי בהמשך ואני אוכל ליישם גם בתחומים אחרים, מהסיבה הפשוטה שהדבר הכי חשוב שרכשתי השנה הוא הכלים ולא התחומים הספציפיים. נראה לי שברגע שיש לי את הכליםאני מגיעה מוכנה לכל תחום אחר (כמובן שצריך גם להכיר אותו ספציפית). תתפלא עד כמה אתה יכול ללמוד מטעויות של אחרים, אתה מגיע למצב שאתה פשוט מבין מה חסר בכתבי הטענות או בסיכומים, על מה לא חקרו כשצריך היה לחקור ואיך לא לכתוב. כמו שאמרה השופטת שלי, הרבה פעמים מקריאת פס"ד לומדים איך לא לכתוב, וזה יפה גם לגבי כתבי טענות, סיכומים, חקירה וכו'. כמו שאתה עצמך אמרת כאן איפשהו, אתה בא נייטרלי, לא מגמתי. אתה לא מגיע בכוונה לבסס את הטיעון שלך ויהי מה, וזה מה שהיה חשוב לי אישית. כך גם למשל בעניין הנזק, לפעמים עוה"ד (או יותר נכון המתמחה שלו) עושה את תחשיבי הנזק בצורה לא הכי מדוייקת, לוקח נתונים חלקיים שמשחקים לטובתו, משערך לפי תקופה לא נכונה וכו'. בבימ"ש אסור שזה ייקרה, ולכן אתה חייב להיות הכי מדוייק ולהכיר כל מסמך שמצוי בתיק. בקיצור, לפי מה שהבנתי הגישה שלך די דומה לשלי ולכן אני מאמינה שתלמד המון ותהנה מאוד בתקופה הזו (גם ברגעים הפחות טובים, ולא חסר). לגבי היחס לשופטת- גם אני תהיתי בעניין הזה, זה תלוי אך ורק בשופט- יש כאלה שמתעקשים על שם פרטי ויש שמתעקשים על רשמיות, הרוב פשוט קוראים "גבירתי/אדוני", אני בפירוש לא, אז פשוט התרגלנו לפנות אליה בלי לקרוא לה. תתחיל לדבר, היא כבר תבין לבד. תזכור שגם היא בן אדם בדיוק כמוך ואתה יד ימינה, בשלב מסויים הרשמיות תפחת (אפילו השופטת שלי שנחשבת מפחידה אמיתית). שיהיה בהצלחה, אם תהיינה שאלות נוספות, אשמח. מיכל