הלוואי והיה לי את התלבטות הזאת, אני הייתי הולך על שופט, חשוב מאוד גם באיזה תחום עוסק השופט

  • האם שווה ו/או מומלץ ו/או עדיף להתמחות אצל שופט?
    זיו | 27/05/2008 11:10

    אני ממש מתלבט בזה, יש יתרון כלשהו מבחינת השוק הפרטי כלפי מתמחים שעשו את ההתמחות אצל שופט מסוים ולא במשרד פרטי זה יכול לתת יתרון מסוים או ההפך ויראו זאת כחיסרון, אגב מה עושה מתמחה של שופט?

    • הלוואי והיה לי את התלבטות הזאת, אני הייתי הולך על שופט, חשוב מאוד גם באיזה תחום עוסק השופט  לת
      עו"ד צעיר | 27/05/2008 16:11

      • תתמחה במשרד פרטי, בבית משפט אין את אותו הלחץ שיש במשרד פרטי , זה יתרום לך מבחענת עבודה תחת לחץ  לת
        שי | 27/05/2008 20:54

    • כדאי מאד להתמחות אצל שופט.
      עו"ד עם נסיון | 28/05/2008 15:00

      התמחות במשרד היא דבר טוב וחשוב, אבל אין כל בעיה לעשות אותה כעו"ד חדש. לעומת זאת לעשות התמחות אצל שופט לא תוכל אחרי שתהיה כבר עו"ד. אצל שופט ניתן ללמוד הרבה דברים שלא ניתן ללמוד אותם בשום משרד, כמו איך השופטים מסתכלים על הדברים. זה מאד עוזר אח"כ לדעת איך להציג את טענותיך בפני שופט בדרך היעילה ביותר. כך שההמלצה שלי היא לעשות התמחות אצל שופט אח"כ ללכת לעבוד שנה שנתיים במשרד, כדי להשלים את החלק הפרקטי של הכנת התיק והקשר עם הלקוחות ואז לעבור לעבוד במשרד הרצוי או ללכת על קריירה עצמאית. יש הרבה משרדים שדווקא מאד מעוניינים לקבל לעבודה עו"ד שהתמחו אצל שופטים.

    • התמחות בבית משפט
      שש | 31/05/2008 00:32

      מנסיוני התמחות בבית משפט לא תורמת הרבה מבחינה מקצועית, ומשרדים שמחפשים עו"ד מסתכלים עליה כאל שנה די מבוזבזת, כך שמבחינת מציאת עבודה בעתיד עדיף באופן כללי התמחות במשרד. מאידך, התמחות בבית משפט היא חוויה ייחודית שמאפשרת באופן חד פעמי לראות איך הדברים נראים מהצד השני, מאחורי המסך, ומבחינה זו זה מאוד מומלץ. הייתי ממליצה לשלב התמחות בבית משפט עם טרום-התמחות משמעותית (לפחות שנה) במשרד.