ליטיגציה בעברית היא: "התדיינות"

  • מישהו יכול להסביר לי מזה אומר שמשרד "מתמחה/עוסק" בליטיגציה
    ליטיגטור | 27/05/2008 09:30

    אני עו"ד צעיר מאוד (פחות משנה), אני רוצה להבין משהו, כל משרד עורכי דין שמחזיק מעצמו אומר שהו מתמחה בליטיגציה שלפי הבנתי היא הופעה בבית משפט, לא כל עו"ד סביר אמור להופיע בבית משפט מה זה ההמצאה הזו?? איך בדיוק מתמחים בזה?

    • ליטיגציה בעברית היא: "התדיינות"
      גרבאסאנד | 27/05/2008 10:10

      המשרדים מציגים עצמם, ויש באמת כאלה אשר מתמחים בזה, ללקוחות כמלווים לכל אורך המשפט בכל ערכאה וכו' לא כל עורכי הדין מופיעים על דרך קבע בבית משפט, משרד שמציג עצמו כמתמחה בכך בד"כ יש לו עשרות שנים של וותק בתחום

      • סתם פיקציה, סה"כ זה העיסוק הרגיל של כולם
        פיקציונר | 27/05/2008 14:43

        אז כל מי שמתדיין על דרך קבע יכול לומר שיש לו ניסיון בלטיגיצה

        • אף משרד לא יגיד שהוא מתמחה רק בליטיגציה
          shrman | 27/05/2008 15:54

          בד"כ זה נלווה לתחומים נוספים ואז המשרד יגדיר זאת למשל ליטיגציה מסחרית

          • ליטיגציה היא תחום בפני עצמו
            עו"ד עם קצת ותק | 28/05/2008 09:34

            אמנם כולם כמעט עושים ליטיגציה במסגרת העיסוק הרגיל ויש אפילו כאלה שעושים המון ליטיגציה במסגרת עיסוקם הרגיל, אבל יש כאלה שזו ההתמחות שלהם. הם יודעים איך להופיע בביהמ"ש ולעשות את הרושם הנכון איך לחקור עדים ולהוציא מהם את המקסימום הדרוש בלי לתת להם לתקן את התצהירים שהגישו. יכולות הליטיגציה נרכשות אחרי נסיון רב, אך לא די בנסיון רב כדי להיות ליטיגטור טוב, כי אפשר להופיע המון פעמים בביהמ"ש ולהמשיך לעשות את אותן טעויות שוב ושוב, כל פעם אצל לקוח אחר. להיות ליטגטור טוב מתחיל בלמידת התיק לקראת הדיון בצורה מעולה, זה לא כזה פשוט כמו שזה נראה בהתחלה ובהחלט מקובל שעו"ד מעולה בתחומו (נניח עריכת חוזים מסחריים) ישתמש בשירותיו של עו"ד שמתמחה בליטיגציה, כדי למקסם את הסיכויים לזכייה בתיק שהגיע לביהמ"ש. אין פחיתות כבוד בלהעביר את "ההופעה" למי שמומחה בזה.