יזיק זה בטוח שלא, כמה זמן כבר הלימודים כולה שנתיים ולומדים יום אחד בשבוע

  • עברתי את הבחינות לשכה ואני מתלבטת האם כדאי להמשיך לתואר שני
    maya | 25/05/2008 20:10

    מישהו יודע האם זה באמת תורם משמעותית לקידום קריירה מלבד צבירת ידע נוסף והוצאה כספית?

    • יזיק זה בטוח שלא, כמה זמן כבר הלימודים כולה שנתיים ולומדים יום אחד בשבוע  לת
      עו"ד צעיר | 25/05/2008 21:15

      • תואר שני חשוב מאוד לכל מי שרוצה להתפתח במגזר הציבורי  לת
        תומר | 25/05/2008 22:17

    • לך על תואר שני במנע"ס, לא יזיק..  לת
      חיים שלי | 25/05/2008 22:58

    • מה יש לרוץ לתואר שני?
      נתי | 26/05/2008 11:11

      חכי רגע, תנוחי, תצברי ניסיון. לדעתי זה מיותר לעשות תואר שני ישר אחרי תואר ראשון.

      • תמיד טוב תואר נוסף, אם זה לא יועל-זה בטח לא יזיק. אני בעד!  לת
        סטודנט תואר ראשון | 26/05/2008 11:31

        • כמה בכלל עולה שכ"ל לתאור שני במשפטים?
          מאוכז תואר ראשון | 26/05/2008 12:42

          למה בכלל לעשות שני במשפטים לדעתי עדיף במנהל עסקים

          • אם אני לא טועה, עולה כל שנה כ12,000 ש"ח ומשך הלימודים שנתיים  לת
            gay | 26/05/2008 14:51

            • זה יכול להועיל גם למי שסיים את התואר הראשון במכללה  לת
              מכלאת ר"ג | 26/05/2008 16:15

    • תשובה כנה (מניחה שזה מה שאת מחפשת) . אז ככה:
      מישהי | 26/05/2008 19:16

      תואר שני במשפטים, לא שווה לרוב כלום. מי שעושה אותו, לרוב, מתחלק ל-2: 1. אנשים שעובדים במגזר הציבורי- וזה טוב לתוספת שכר. 2. אנשים שלמדו במכללה ורוצים לפאר את הקורות חיים בתואר מאוניברסיטה, אם כי הטריק הזה כבר לא עובד ומעסיקים מודעים לתופעה ומתעלמים ממנה. היכנסי לגוגל, תרשמי "תואר שני במשפטים". יש שם כתבה של "הארץ". כתבת הארץ מנתחת בדיוק את המצב בשוק של תואר שני במשפטים. מומלץ לכולם.

      • למישה-מה זאת אומרת הטריק הזה לא עובד - הרי מי שלומד תואר שני בעל ממוצע של 80 לפחות בתואר הראשון וידו
        יובל | 26/05/2008 21:33

        המרצים הטובים באונ' מלמדים במכללות כי שם מתגמלים אותם והמכללות לא לוקחת כל מרצה

        • המכללות מדביקות את האוניברסיטאות!!!
          אה? | 27/05/2008 08:30

          איך הגעת לזה?, אני מסכים שהתואר כן עוזר והמעבידים בטוח לוקחים זאת בחשבון. אגב אם ראית את תוצאות אחוזי ההצלחה במבחן האחרון בכתב אתה מבין שיש למכללות עוד הרבה עבודה למרות שנראה שיפור

          • תשובה ליובל
            מישהו | 27/05/2008 09:27

            למכללות יש עוד הרבה עבודה כדי להתקרב לרמה אוניברסיטאית. לצערנו, מעסיקים היום מקפידים מאוד שלא להעסיק בוגרי מכללות הן משום שנתוני הפתיחה נמוכים בהרבה (לרוב, די בממוצע די נמוך בבגרות) והן לא ממש מתרשמות מכך שמדובר ב"מרצים טובים" שכן אין זו חוכמה להביא מרצים טובים במיטב כספם, הדגש הוא על רמתם של הסטודנטים ועל זה מרצה , אף אם הוא טוב, לא יכול להתעלות. דבר נוסף, מניסיוני, תואר שני במשפטים הוא די מיותר. מעסיקים מודעים לתופעה שבוגרי תואר ראשון במכללות (אף אם הממוצע הוא מעל 80- שהוא ממוצע נמוך לכל הדעות במונחים של מכללה).

            • תואר שני במשפטים זה בזבוז זמן וכסף ולא נותן שום דבר, לא לעשות  לת
              vansteplis | 27/05/2008 12:07

          • ל"אה"? אתה ההוכחה כי גם פסיכומטרי לא מוכיח שום כישורים ובטח לא כאלה הנדרשים כדי להיות בעל חשיבה שאינ  לת
            בוגר מכללה+כלכלה | 01/06/2008 13:43

        • ליובל- צודקים קודמיי, "מצטיין דיקן" במכללה לא מרשים אף אחד, בטח שלא מרצים טובים
          ארז | 27/05/2008 16:00

          פועל יוצא שאם למדת במכללה ועשית תואר שני במשפטים באוני'- אין משמעות לתואר השני באוניברסיטה שכן מדובר לרוב בקורסי בחירה והם אינם משקפים את רמתו של הסטודנט, מה גם שככלל תואר שני נחשב מיותר כי תואר ראשון מספיק דיו ומשקף דיו במידה ולמדת במוסד מכובד (אוניברסיטה, שוב) . לכן, הייתי ממליץ אם כבר לנסות להתקבל לתואר שני במנע"ס שזה כבר קצת יותר יתרום..

          • איזה אוסף של שטויות
            מרצה | 30/05/2008 23:57

            אין ספק שחסמי הכניסה לאונ' גבוהים יותר ולכן הסטודנטים שם הם בעלי נתוני פתיחה טובים יותר. במכללות יש הרבה סטודנטים שלא היו אמורים לסיים בכלל את התואר, אבל יש גם סטודנטים טובים ואפילו מצויינים גם בהשוואה לאונ'. מי שעושה תואר שני באונ' (היום יש גם תואר שני במכללות) נמדד בקנה מידה אוניברסיטאי והדבר יראה בציוניו בתואר השני. למקצוע עריכת הדין, התואר השני אינו נדרש ואף אינו מוסיף במיוחד, היות ואכן מדובר למעשה באוסף של קורסי בחירה שרק חלקם הקטן הוא מיוחד לתואר שני ורובם הם קורסי בחירה של תואר ראשון. כל מעסיק שלוקח לעבודה עו"ד מתחיל רק על סמך ציוניו עושה טעות וכך גם עושה טעות מי שפוסל קטגורית בוגרי מוסד זה או אחר. כמובן שמשרדים מאד מבוקשים צריכים לסנן את דורשי העבודה וזו דרך אחת לבצע סינון, אבל לא כל המעסיקים הם כל כך מחוזרים. לגבי השאלה האם לעשות תואר שני התשובה תלויה בעיקר במה רוצים להשיג בכך, האם הכוונה היא להמשיך באקדמיה לתואר שלישי ואז צריך לעשות תואר שני במסלול מחקרי או שאין כוונה כזו ואז זה טוב בעיקר להעשרת הידע האישי ולקבלת גמול השתלמות במגזר הציבורי. התואר השני במשפטים הוא תואר קל יחסית וכך גם ההתייחסות אליו, זה לא התואר, שיפתח דלתות שהיו סגורות קודם לכן. אני חייב לציין שאני מסכים עם מי שאמר שהרמה של המרצים אינה הדבר החשוב, אלא הרמה של הסטודנטים, אבל את הרמה של הסטודנטים צריך לבדוק באופן אינדיבידואלי, כי הכללות אינן נכונות ולא כל מי שלומד או למד במכללה עשה זאת בגלל שהוא לא התקבל או שיכול היה להתקבל לאונ', לפעמים ישנן סיבות אחרות לבחירה במכללה על פני אונ' (לימודי ערב בגלל עבודה וכדו'). למשל, היה לי סטודנט שהיה רופא בוגר אונ' ת"א בהצטיינות, שפשוט לא רצה לעשות פסיכומטרי שוב, היות ואחרי שסיים את לימודי הרפואה וההתמחות הפסיכומטרי שלו כבר לא היה בתוקף ובאונ' לא היו מוכנים לוותר לו בענין זה. אז עד כמה שידוע לי הוא סיים גם את התואר במשפטים בהצטיינות ואני מאמין שכך היה קורה גם אם היה עושה את התואר במשפטים באונ'.

            • למרצה-אתה צודק ובמכללה שלנו רבים הינם בעלי תארים נוספים כגון כלכלה, ראיית חשבון, מנע"ס, קרימינולוגיה  לת
              וזה מוכיח יכולתם | 01/06/2008 00:22

          • תגובה מתנשאת ותלושה מהמציאות
            קארין | 01/06/2008 01:49

            למה נראה לך שמצטיין דיקאן במכללה לא מרשים אף אחד ושממוצע 80 הוא נמוך?? ממוצע 80 לא נחשב נמוך במכללה אני לומדת במכללה למנהל והנירמול אצלנו הוא 75 אז תעשה את החישוב לבד. מצטיני דיקאן הם אנשים שבלטו בן 800 סטודנטים והם כמעט בוודאות היו מסיימים כמצטיינים גם באוניברסיטאות. תתפלא אבל הם מחוזרים במרץ ע"י משרדים. לגבי נתוני הפתיחה הנמוכים, יש כאלה שלגביהם אתה צודק אבל יש גם הרבה סטודנטים שהיו מאוד קרובים לרף הקבלה באוניברסיטה ואף הגיעו אליו וויתרו מסיבות שונות (מלגות הצטיינות, עבודה וכו') דבר אליו המשרדים מודעים והם אנשים אנטלגטים שיהיו עו"ד טובים יותר. ההתנשאות וההכללה שלך מעוררת תמיהה.

            • קארין אני מסכים עימך רוב הצעירים לומדים באונ' מבוגרים בעלי השכלה נוספת ועובדים מעדיפים מכללות ולא יו  לת
              רועי | 01/06/2008 13:41

    • מסיימת בימים אלו תואר שני
      עינת גליקמן | 27/05/2008 19:57

      מסיימת בימים אלו תואר שני בבר אילן. עשיתי זאת בזמן ההתמחות- פשוט ניגשתי רק למבחנים. לא הכי קשה שבעולם. משך התואר הוא שנה כאשר בתוכו יש 3 סמסטרים שאד מהם הוא כולה חודש וחצי. הסכ לימוד זה הדבר שמעצבן, 24 אלף ש"ח לשנה שזה בעצם כל התואר השני. יש אפשרות לבחור בתחום של פלילי או ישור או מסחרי. בהצלחה. אגב אתמול עברתי את המבחן בע"פ- היה פשוט קלי קלות!!!

    • תואר שני בארה"ב שווה בטירוף. בישראל הרבה פחות.  לת
      אחד שמבין | 29/05/2008 01:36