מה יש לך למהר, תמתין תמשיך ללמוד ולצבור עוד ניסיון

  • כמה זמן צריך להיות שכיר בשביל לצבור מספיק ניסיון כדי לפתוח משרד לבד?
    עו"ד שטינברג | 25/05/2008 13:44

    אני כבר 3 שנים עוסק בתחום הנזיקין ואני מרגיש שאני כבר מסוגל להתמודד עם הכל, אני מנהל תיקים לבד שמכניסים הרבה כסף לבעלים ולשותפים. המשפחה שלי אומרת לי להמתין עוד שנה שנתיים או לבקש הלאה בשכר אני כבר חושב שאני בשל לפתוח לבד זו ההחלטה הקשה בחיי

    • מה יש לך למהר, תמתין תמשיך ללמוד ולצבור עוד ניסיון  לת
      עו"ד צעיר | 25/05/2008 15:07

    • לך על זה אבל בתנאי שיש לך תיק או שניים  לת
      אורן | 25/05/2008 15:43

      • לפני 10 שנים במקצוע אל תחשוב לנהל לבד, תנסה להיכנס לשותפות
        עו"ד מנוסה | 25/05/2008 15:59

        במשרד שכבר קיים או לחלופין תנסה להקים משרד יחד עם עו"ד בעל ניסיון רב ממך יש צורך רב גם בניסיון בניהול עצמו

        • לדעתי בנזיקין אם עשיית התמחות בתחום, מספיקה שנה אחת בשביל להיות עצמאי  לת
          אמיר ג. | 25/05/2008 17:27

          • לך על זה  לת
            נדין | 25/05/2008 17:59

            • אל תשכח שמרבית המשרדים הקטנים שנפתחים נסגרים בשנה שלאחר מכןן  לת
              הייתי כבר שם | 26/05/2008 13:43

    • הנסיון שלך בניהול תיקים זה רק פן אחד של הנסיון הדרוש
      עצמאי ותיק | 31/05/2008 00:12

      ניהול תיקים הוא רק חלק קטן מניהול משרד עצמאי. קודם כל הכי חשוב זה היכולת שלך להשיג תיקים, להביא לקוחות ולא סתם לקוחות כאלה שיביאו תיקים שיש בהם כסף. בנזיקין הבעיה העיקרית היא ששכה"ט מתקבל בד"כ רק בסוף הטיפול וזה אומר שתצטרך מרווח נשימה גדול מבחינת ההוצאות שיהיו עד שהכסף יתחיל להכנס. כדי ליצור משרד ריווחי צריך זרימה קבועה של תיקים חדשים, מומלץ להשיג איזה ריטיינר או שניים (אני השגתי ריטיינרים ואז פתחתי, ככה היה לי תזרים כסף שוטף לכיסויי ההוצאות). אח"כ יש את נושא האדמיניסטרציה שצריך לטפל בה ואם הכסף לא אמור להתקבל מחב' ביטוח אז יש גם נושא של גביית שכה"ט. כמו כן אני לא יודע איזה נסיון יש לך בקביעת שכ"ט לפי גודל או סיכויי התיק, יש תיקים שלא כדאי בכלל לטפל בהם (איך מזהים לקוחות שקרנים, כדי שזה לא יתפוצץ לך בפרצוף אחרי שהשקעת עבודה) או בקיצור נסיון בניהול התיקים בביהמ"ש אינו מספיק. לגבי כניסה לשותפות, אני לא ממליץ. שותפות היא מקור לריבים והרבה תחושות לא נעימות שאחרים מתעשרים על גבך או מעלימים ממך הכנסות ועוד כיוצא באלה הרגשות רעות. עדיף להיות שכיר או עצמאי לבד. ניתן כמובן לאחד כוחות עם עצמאים נוספים כאשר אין שותפות אמיתית, כל אחד עובד לעצמו ורק חולקים בשירותי המשרד ונותנים חזות של משרד גדול עם הרבה עו"ד, אבל כל אחד מתנהל כלכלית בנפרד.