למה להסתפק בקטן, אבל....

  • מהו שכר ראוי לעו"ד מתחיל?
    mordok. c | 25/05/2008 11:10

    אני רוצה לעבוד במשרד קטן בתחילת הדרך המקצועית שלי והייתי רוצה לדעת מהו השכר הממוצע לעו"ד מתחיל במשרד קטן? (שאני אומר קטן אני מתכוון ל2-3 עו"ד )

    • למה להסתפק בקטן, אבל....
      רעות. ל | 25/05/2008 11:36

      זה כבר תלוי בכוח המיקוח שלך, איפה עשיית התמחות, מה היכולת שלך(כלומר עד כמה אתה יכול לעבוד עצמאי בלי שעו"ד "בכיר יותר" יפקח עליך) אם עשית התמחות במשרד גדול ושבו עשיית בתקופת ההתמחות עבודה משפטית משמעותית ורצינית (כמוני) תוכל גם לבקש ו/או לדרוש ו/או לשאוף לשכר של 10,000 ברוטו ואף יותר. אם עשית במשרד קטן שלא מוכר בתחום נישה מסוים השכר הוא נמוך בהרבה ויש לי חבירם שקיבלו גם 5,500 ברוטו. בכל מקרה בהצלחה

      • 10,000 ואף יותר, את חייה בסרט נראה לי
        ממ | 25/05/2008 11:53

        שכר טוב לעו"ד מתחיל במשרד קטן שרק עכשיו קיבל רישיון הוא באזור 7,000 ברוטו

        • שכר במשרדים קטנים
          שש | 01/06/2008 14:47

          אני לא יודעת איך זה במשרדים ממש קטנים (2-3 עו"ד) אבל יש משרדים של פחות מ-10 עו"ד שמשלמים מעל 10 ברוטו. אלו כמובן משרדי בוטיק או משרדים מסחריים שעושים עבודה כמו המשרדים הגדולים מכל בחינה חוץ מאשר מספר עורכי הדין. לגבי משרדים קטנים "רגילים" אני לא יודעת, אבל אני מניחה שאפשר להשיג גם יותר מ-7 ברוטו, תלוי במשרד ותלוי בנתונים של עורך הדין.

    • תלוי גם מאיפה אתה בארץ!!!
      ג. | 25/05/2008 12:13

      כמה שזה עצוב אבל זה עובדה עו"ד מהמרכז מרווחים הרבה יותר מעו"ד מהדרום או מאזור הצפון אז כך גם את זה בחשבון

    • אני עובד בר"ג במשרד קטן ומקבל 6,000 ברוטו 10 שעות ביום  לת
      י.כ | 25/05/2008 12:42

      • לדעתי זה אינדיבידואלי ותלוי רק בך
        dana | 25/05/2008 15:21

        אם עוד לא מצאת עבודה, בד"כ בראיון שואלים על ציפיות שכר ושם תנסה לכוון לצרכיך. נ.ב חשוב לא להגזים אני מקבלת 6000 ברוטו אבל יש גם הטבות הנאה (טיול לחו"ל פעם בשנה ועוד') נוספות בעבודה שלי, לא הכל נמדד בכסף

        • עו"ד במשרד קטן יקבל הכי קצת שאפשר לשלם
          עו"ד צעיר | 25/05/2008 21:13

          כלומר גם 4,500 -5000 ואם תחשב כמה זה יוצא לשעה זה יהיה בערך שכר מינימום כיוון שתעבוד בערך 11-12 שעות ביום

          • ראוי- זה מזכיר לי את הישרדות
            *** | 26/05/2008 13:18

            אגב אני מקבל 6,000 ברוטו - קיבלתי עכשיו רישיון

            • שכר
              מיכל | 27/05/2008 08:27

              אני מקבלת במשרד קטן 7,500 ברוטו

    • הכל תלוי בך ובהצגתך...סגרתי בחיפה במשרד של 3 עו"ד 7 נטו.
      חיפאי | 27/05/2008 17:34

      תחשבו על זה לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה בשביל 5 אלף, זה פחות משומר בקניון! בשביל זה ללמוד 4.5 שנים?! אם כולם יתעקשו על שכר ראוי, למעסיקים לא תהא ברירה. הכח בידיים, יותר נכון בפה של המועמד!

    • השכר הראוי יהיה אחרי שתוכיח שאתה ראוי לו
      בעל משרד | 31/05/2008 00:28

      לא משנה באיזה שכר תתחיל לעבוד השאלה היא באיזה שכר תמשיך לעבוד? אם תקבל שכר גבוה בהתחלה ולא תוכיח שאתה ראוי לשכר הזה, יפטרו אותך. אם תקבל שכר נמוך ותוכיח שאתה ראוי ליותר, יתנו לך יותר ואם לא אז תעזוב (ואם באמת הוכחת שאתה ראוי אז לא יתנו לך לעזוב). ההצעה שלי היא להציע שכר X לשלושה חודשים ואח"כ X+Y להמשך במידה ויהיו מרוצים ממך, ככה גם אתה צפוי להיות מרוצה וגם המעסיק יוכל להתרשם ממך טוב יותר לפני שהוא מסכים לשלם לך את המשכורת הגבוהה יותר. השכר לא תמיד תלוי רק ביכולת שלך, לפעמים השכר תלוי גם ביכולת של המשרד להפיק ממך תועלת, למשרדים גדולים יש בד"כ את היכולת להפיק מהעורכי דין השכירים שלהם תועלת מקסימלית, דבר שמאפשר להם גם לתגמל אותם בהתאם. משרדים קטנים מתקשים יותר למקסם את התועלת שהם מפיקים מעורך הדין השכיר ולכן גם המשכורת שהם יכולים להציע היא נמוכה יותר. אך יש לקחת בחשבון שהמשכורת היא לא הכל בחיים ובמשרד בו מנצלים את מלוא היכולת שלך גם שוחקים אותך יותר, שם בד"כ גם נשאר לך פחות זמן לעצמך (פנאי) גם במהלך יום העבודה עצמו העבודה במשרד גדלו היא בד"כ יותר אינטנסיבית מאשר במשרד קטן. כל אחד צריך להחליט מה מתאים לו בשלב בו הוא נמצא (רווקים בד"כ מוכנים להשקיע יותר בעבודה לעומת נשואים טריים או הורים טריים וכדו').