מצחיק ומעציב, האם כך אנו נשמעים:-))

  • פנינות חכמה :)))
    עו"ד תמר טסלר | 13/02/2008 14:32

    יומיום אנו עובדים מול עו"ד ושומעים משפטים, הצהרות, קוראים פרוטוקולים ונתקלים במשפטים הזויים, הצהרות חסרות כל פשר. החלטתי לערוך רשימה של משפטים אלו, ורשימה חלקית זו מוצגת כאן לעיונכם. אשמח אם תשתפו בכמה פנינות חכמה משלכם... תהנו ! "בוקר להתראות" (נאמר ללקוח בצאתו מהמשרד בשעות הבוקר המאוחרות). "אני רוצה שהנאשם יראה אור ולא רק בקצה המנהרה" (נאמר בעת דיון בביהמ"ש [טיעונים לעונש] ונרשם בפרוטוקול). "המשרד הזה צריך להתנהל בצורה הברורה ביותר" (נאמר על עניין האיחורים) "אני מבקש שתכתבי סיכומים בתיק הזה, למרות שיש כאן טענה מאוד חזקה של אין להשיב לאשמה, אבל אני החלטתי להעיד את הנאשם, ואכן הוא העיד בצורה הטובה ביותר, ואני מבקש שתכיני לי סיכומים כדי שאוכל להגיש אותם בדיון ההוכחות הבא" "את מה שאני טוען בבית המשפט צריך ללמד באוניברסיטה" "פתאום צצו בפי ב"כ המשיב טענות כמו פטריות מעופפות ביום טוב" (נכתב, כן כן, לעורך עיתון..) "בית המשפט הורה על פיטוריך לאלתר, אך לא קבע מועד לפיטורין. זו האינדיקציה הטובה ביותר לכך שהצלחתי בתיק, ואני מתכוון להגיש בקשה לקבל מועד לחזרתך לעבודה" {נכתב ללקוח, לאחר שבאופן (הברור ביותר) פוטר לאלתר בגזר דין של בימ"ש ! ! } "אני מתכוון להגיש נגדו כתב אישום" (נאמר לבית המשפט בטיעונים לעונש, בהתייחס לתובע צבאי). "יש לי טענות גם קונסטרוקטיביות וגם לא. ואת פשוט צריכה לטעון שמהבחינה המהותית שני הכיוונים וגם הקונסטרוקציה הם פשוט מאוד.. לא.... ולכן...פשוט מאוד, את תגישי את הבקשה וזהו" (נאמר לעו"ד שכירה בהקשר לתיקי הכנסייה הקונסטרוקטיביים, וגם לא). "צדיקים עושים מלאכתם עבור אחרים בסתר" "גם אני לא אוהבת למצוץ, אבל איתו זה מצווה" (המזכירה בעניין מציצת זכויות מהבוס). "הקורס לא מסדר לך את העניינים. נהפוך הוא. הוא דווקא לא מסדר לך את העניינים". (נאמר לעניין קורס ההכנה למבחני לשכה). להלן פרוטוקול מפגישת שכר טרחה אצל עו"ד : עו"ד : "אתה צריך לשים דאון פיימנט של 10,000 ש"ח וכל חודש 2,000 ש"ח" הלקוח: "אני מרגיש כאילו אני רוכש רכב" עו"ד: "זה בדיוק מה שאתה עושה..." (השאלה למי בדיוק...?) "התקשרו אליי מאות אנשים, מאות, לברך אותי. מה אני אומר מאות, אפילו עשרות" ! (עו"ד ותיק מתלהב מעצמו!) עו"ד שכירה; "אבל כשהגשנו את הבקשות לא ידענו בכלל על התקנות ! " עו"ד הבוס: "יותר מזה אפילו אני אומר לך ! הן לא היו ידועות לנו ! " "זה לא ממש ברור. אני רוצה שהבקשה הזאת תהווה את המפתח שאיתו נכנס לטרקלין ודרך שם נגיע לחדר". (מה?) מה המועד להגשת סיכומים בפלילי? (שואלת עורכת דין מזה 7 שנים...) "החוק שאוסר על הפלסטינים להתחתן עם ישראלים הינו חוק השבות". (אומרת עורכת דין מזה 7 שנים...). "הרי הלכת השיתוף חלה על בני זוג שהתחתנו אחרי 2003". (אומרת עורכת דין מזה 7 שנים ואשר עושה תואר שני ועבודת תזה בנושא הקשור לדיני משפחה). "בחיפושה אחרי הספר שמעגן את יחסי עו"ד לקוח ועורכי הדין בינם לבין עצמם, שאלה העורכת דין המלומדת אם יש במשרד את הספר של "תנאי עורכי הדין". "שמעת על הלכת קינזו?"

    • מצחיק ומעציב, האם כך אנו נשמעים:-))
      עו"ד איטי יעקבי | 14/02/2008 10:09

      יקירתי את חייבת לקבץ עוד אמרות מבטיחה שאעזור לך להוציא אותן בספר.

      • קבענו!!!
        תמר | 14/02/2008 10:43

        עו"ד יעקבי it's a date. :-)))

        • מתנשאת  לת
          הצנוע | 17/02/2008 20:42

          • נכון!  לת
            תמר | 22/02/2008 17:15

    • גדול, חלקם ממש קורעים מצחוק.
      המנוסה | 06/04/2008 00:29

      כל הכבוד על הליקוט, ישר כוח.