שכיר בחברה או שכיר במשרד עו"ד?

  • מה באמת עדיף, לעבוד במשרד עו"ד או להיות יועמ"ש של חברה?
    עורך דינר | 08/10/2007 12:10

    מה ההבדל באופי העבודה?

    • שכיר בחברה או שכיר במשרד עו"ד?
      עו"ד טלי קסלר | 08/10/2007 20:40

      שכיר במשרד עו"ד עובד שעות מאומצות, אבל צובר ניסיון מגוון ומתמודד מול לקוחות שונים וגם לומד את הפרקטיקה של ניהול משרד עו"ד. באופק שלו יש קידום במשרד עד להצטרפותו כשותף. הוא גם יוכל בהמשך להחליט שהוא עובר לעבוד בחברה. שכיר בחברה עובד בד"כ קצת פחות שעות (למרות שיש יועצים משפטיים שעובדים שעות מאומצות מאוד). התנאים בד"כ קצת יותר נוחים (אפשר לקבל רכב, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות וכו'). הוא נהנה מהיכרות עם החברה שבה הוא עובד על כל היבטיה לרבות כוח אדם, לקוחות, ספקים וסוגיות של דיני חברות הנוגעות לחברה. באופק שלו יש קידום במחלקה המשפטית ו/או התקדמות לחברה גדולה יותר או תפקיד בכיר יותר בחברה אחרת. בד"כ די קשה לעבור מחברה למשרד.

      • תודה, אבל...
        עורך דינר | 09/10/2007 16:16

        לשכיר במשרד אין ביטוח מנהלים, רכב וכו'? התנאים כל כך גרועים לעומת חברה?