שכר טרחה

  • שכר טרחה
    שאול השואל | 29/04/2013 12:48

    שלום לכולם,יש לי שאלה קטנה שמטרידה אותי - ידוע לי שעו"ד סוגרים עם לקוחותיהם הסכם לגבי שכר הטרחה שישולם להם במקרים שונים (זכייה, הפסד, פשרה וכד')פעמים רבות אני רואה בתום פסה"ד קביעה לגבי שכר הטרחה שישולם לעורך דין. השאלה שלי היא כזו: איזה שכ"ט ישולם לעו"ד? של בימ"ש או שנקבע בהסכם?אם מה שקבע בימ"ש גבוה / נמוך ממה שנקבע בהסכם, מה ישולם ?אשמח אם בנוסף לתשובה ישנו מאמר המבהיר את העניין אותו אוכל לקרוא.תודה !

    • שכר טרחה
      אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 29/04/2013 19:51

      1. לא תמיד גובים כסף מראש או על פי אחוזי הצלחה. 2. בד"כ שכר הטרחה הפסוק הוא שכר הטרחה הנפסק ע"י ביהמ"ש, אין זה גורע מההסכמה בין העו"ד ללקוחו, זה תלוי רק באותה הסכמה. 3. תקרא מאמרים של לימור זר גוטמן היא כותבת גם על הנושא הזה. בהצלחה,