מסגרת נורמאטיבית

  • מהי מסגרת נורמטיבית?
    דניאל | 13/01/2013 18:37

    היי, האם תוכלו להסביר לי מה הכוונה במסגרת נורמטיבית ואיך היא מתקשרת לפסקי דין-בחוקתי?

    • מסגרת נורמאטיבית
      אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 13/01/2013 20:10

      מסגרת נורמאטיבית= הכלים המשפטיים בהם עושה השופט שימוש לצורך הכרעה. זה לא רק מתקשר לפסקי דין במשפט חוקתי אלא לכל פסק דין ככלל.. בהצללחה..

    • מהי מסגרת נורמטיבית?
      דניאל | 13/01/2013 20:15

      תודה רבה על המענה המהיר, בהמשך לתשובתך, אתה אומר כלים משפטיים, האם הכוונה לחוקים ולפסקי דין נוספים שבהם נעזר השופט? אם תוכל למקד לי את התשובה אודה לך מאוד..

      • המשך
        אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 13/01/2013 20:17

        ענית בעצמך יפה מאוד...אכן, חוקים, פסקי דין, תקנות, מאמרים- זהו המדרג בסדר יורד... בהצלחה,

        • מסגרת נורמטיבית
          גבי | 18/10/2013 12:48

          אז בעצם, בערעור של אדם על הרשעה בהריגה, כאשר השופט מציג אופצייה בצורת שאלה, האם יש להשאיר את ההרשעה כצורתה או שמא להרשיעו בגרימת מוות ברשלנות- האם שאלה זו שהשופט מעלה על הכתב לפני הפסק היא המסגרת הנורמטיבית?

    • מסגרת נורמטיבית
      אנונימוס | 12/04/2016 11:15

      מסגרת נורמטיבית מחייבת כוללת: חקיקה (חוקי-יסוד, פקודות, חוקים, תקנות, חוקי עזר, צווים וכדומה) ופסקי דין של בית המשפט העליון. מסגרת נורמטיבית שאינה מחייבת כוללת: הצעות חוק, דברי הסבר, משפט משווה (פסיקה זרה, חוקים זרים) וכן מאמרים וספרות שסייעו לשופט לענות על השאלה המשפטית.