עסקה במקרקעין

  • שאלה בדיני קניין
    שרון | 16/12/2012 14:57

    שאלה מתוך קובץ שאלות שלא ברורה לי, אשמח להבהרה:יאיר חץם על חוזה לפיו הוא רכש דירת מגורים במודיעין. עוד קודם שנרשמה זכותו, התחייב יאיר בעל-פה לאריאל כי ימסור לו את הדירה בתמורה לסך 150 אלף דולר. יאיר מסרב לעמוד בהתחייבותו זו. האם יוכל אריאל לחייב את יאיר למכור לו את הדירה?א) לא. מדובר בעסקת מקרקעין הטעונה מסמך כתוב.ב) כן. אין מדובר בעסקת מקרקעין, לפיכך אין צורך במסמך כתוב.ג) לא. אומנם אין המדובר בעסקת מקרקעין אולם לפי אופי העסקה, יש צורך במסמך חתום.התשובה הנכונה היא תשובה ב'.ואני שואלת- מדוע זאת לא עסקה במקרקעין??? ואיך יכול אריאל לחייב את יאיר למכור לו את הדירה.אשמח לעזרה!

    • עסקה במקרקעין
      אדם אשכנזי | 16/12/2012 20:47

      אפשר להתווכח על תשובה א' או ג', אבל אין כל ספק שהתשובה היא לא ב', הואיל ועסקינן בעסקה במקרקעין לכאורה, אף על פי שלא נערכה בכתב כדין. דומני שישנו פסק דין העולה בקנה אחד עם הנסיבות שם נאמר שחוסר תום לב במשא ומתן גובר על היעדרה של דרישת הכתב, ועל כן דווקא הקונה שביטל את העסקה חויב בפיצויי הסתמכות. (אינני זוכר את השם או מראה המקום) כך או אחרת, אני סבור שהתשובה היא א'. במציאות, יש כאן טענות שניתן להעלות (טענות חוזיות) לאור האמור לעיל. בהצלחה,

      • האם צריך להתייחס
        שרון | 17/12/2012 10:43

        תודה אדם,האם העובדה שזכותו של יאיר טרם נרשמה ובכל זאת הוא עשה הסכם בעל-פה עם אריאל לא משנה את התשובה?

        • לדעתי- ולדעתי בלבד- לא.  לת
          אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 26/12/2012 12:53