עסקאות נוגדות

  • שאלה בקניין
    שלום | 14/12/2012 05:18

    שאלה בעסקאות נוגדות במקרקעין, אשמח לעזרה - במידה ונמכרה דירה לאלמוני, אלמוני עבר להתגורר בנכס ולא רשם הערת אזהרה.לימים המוכר נפטר וביתו היורשת לא ידעה שמכר את הדירה לאלמוני, ולכן העניקה את אותה הדירה לביתה מכוח חזקת המתנה.איזה עסקה גוברת?

    • עסקאות נוגדות
      אדם אשכנזי | 16/12/2012 20:40

      אני חושב (וזו דעתי בלבד) שעסקת המקרקעין, ובלבד שהיא נעשתה בכתב. ליתר ביטחון, תבדקי בפורום מקרקעין. בהצלחה

      • שים לב
        יעלולה | 23/01/2013 11:15

        יש לשים לב- יש כאן שלושה עסקאותהאחת בין המוכר לקונה שלא רשם ה"א- שימי לב להלכת אהרונוב השניה- ירושה, ירושה כידוע היא אינה עסקה במקרקעין ולכן היא נכנסת בנעלי האבאוהשלישית בין האמא לביתה- שאז היא אינה לטעמי, זאת משום שתקנת השוק במקרקעין גוברת, שולמה התמורה והקונה תפס חזקה, אולם הוא לא השלים את הרישום...