חוק הליכי העדה

  • שאלה
    חיים | 12/12/2012 17:22

    האם חוק הליכי חקירה והעדה סותר את הלכת ברדה או שלא?ואשמח גם לפירוט למה כן או למה לאתודה!

    • חוק הליכי העדה
      אדם אשכנזי | 16/12/2012 20:39

      מדוע שיסתור את פרשת ברדה? מה בחוק הליכי העדה כדי לסתור את המבחנים בהם יש לבחון עדות של חנ"ש? אם אתה רוצה להעמיק חקר, מומלץ לעיין בקדמי "על הראיות". ראה גם- ע"פ 10009/03 פלוני נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(6) 769, וכן- ע"פ 5339/98 מדינת ישראל נ' פלוני, פ"ד נו(3) 769 בהצלחה,

      • המשך
        חיים | 16/12/2012 22:34

        תודה על המענה!אבל מהלך חיפושיי באינטרנט ניתקלתי במחברת בדיני ראיות (צירפתי אותה כקובץ)ובעמוד 21 ובעמוד 24 רשומים המשפטים הבאים:''הלכת ברדה (המבחן המשלוש) חלה לכל העבירות למעט אותם מקרים המוסדרים בחוק הליכי חקירה והעדה (התאמה לאנשים בעלי מוגבלות שכלית או נפשית) 2005.''(זה רשום בעמוד 21)משפטי סיכום :  אם העבירות לא מנויות בתוספת, והעד בעל ליקוי שכלי או נפשי מעיד בביהמ"ש, יש לבחון את כושר העדתו, לפי המבחנים שנקבו בפס"ד ברדה. התוספת הראיתית תשתנה לפי משקל העדות שביהמ"ש ייחס לה. לגבי העבירות המנויות בתוספת, יחול חוק הליכי חקירה והעדה.(זה רשום בעמוד 24)ולשאלתי:משפטים אילו אינם נכונים כליל כיוון שחוק הליכי חקירה והעדה והלכת ברדה הם ''ביחד'' ''הולכים יד ביד''בכדי להבין ולהעריך את עדותו של האדם הלקוי בצורה הטובה ביותרובמשפטים הללו יש טעות באומרם את הדברים הללו

        • המשך
          אדם אשכנזי, סטודנט למשפטים | 16/12/2012 22:38

          אתה באמת חושב שאני אתייחס למחברת בחינה שאלוהים יודע מי ברא אותה?, ולא כל שכן, אשר נמצאה באינטרנט בחיפוש בגוגל? אתה משפטן, אם אתה מחפש חומר או רוצה לקבל תשובה לשאלה משפטית, מומלץ לחפש אותה בספרות משפטית ככלל- ולא במחברות בחינה אלמוניות. בנוגע לשאלה, שכחת נקודה אחת, חוק הליכי חקירה והעדה נחקק הרבה אחרי פרשת ברדה. ואכן החוק חל על עבירות שקיימות בתוספת. המבחנים שנקבעו בברדה רלוונטים לכל עדות של אדם בעל לקות נפשית (גם בהליכים אזרחיים אגב). מעולם לא נתקלתי בקושיה לפיה החוק סותר את הפרשה הנדונה. (אבל זו דעתי בלבד). בהצלחה,

          • תודה!  לת
            חיים | 17/12/2012 15:15