הנחיות מנהליות

  • שאלה, פקודת נציבות לעומת חוק רגיל
    shely301090 | 12/12/2012 11:46

    נשאלת השאלה, האם פקודת הנציבות =פקודה מנהלית פרוצדוראלית, יכולה לחול רטרואקטיבית? ז"א אם אדם ביצע מעשה בעבר ולאחר כך הוציאו פקודה כזו, האם היא אקטיבית או רטרואקטיבית? שכן לפי מיטב ידיעתי, פקודה פרוצדוראלית היא באה להסדיר התנהגות.ואם כך, האם בפקודה כזו ישנה פגיעה בשלטון החוק? שהרי זאת פקודה ולא חוק?אודה לתשובות..

    • הנחיות מנהליות
      אדם אשכנזי | 12/12/2012 14:41

      פקודה= חוק. לא ברור האם מדובר בפקודה (קרא: חוק) או שמא מדובר בהנחייה מנהלית. כך או אחרת, מדובר בפקודה בעלת תחולה רטרואקטיבית. אם זו הנחיה, היא אינה יכולה לפגוע בזכויות אדם, לכאורה. אך זו דעתי בלבד. בהצלחה,