בעל עניין

  • עניין אישי
    זוהר | 09/11/2012 15:13

    זה רק אני או שהגדרת "בעלי עניין" בדיני חברות ממש עמומה? האם דירקטור בחברה א' שהיה שותף להחלטה להתקשר בעסקה עם חברה ב' שבה יש לו 20% מהמניות יכול להחשב כעסקה עם בעלי עניין? הם אותו דיירקטור ייתפס כבעל עניין אישי (הוא מוגדר כבעל שליטה בחברה א')

    • בעל עניין
      אדם אשכנזי | 10/11/2012 22:40

      על פניו כן הוא יהיה בעל עניין, בהגדרה "לבעל עניין" יש הפניה להגדרה של "בעל מניות מהותי". ההגדרה (השניה) קובעת שבעל מניות מהותי הוא אחד שמחזיק ב- 5% מהון המניות המונפק. אז על פניו, אכן, אם לבעל השליטה יש 20% מניות בחברה השנייה אז הוא נחשב כבעל עניין בעסקה. אבל אין זה חוסם את ביצוע העסקה, ניתן לעשות כן בפרוצדורה הקבועה בפרק החמישי לחוק החברות (סעיף 268 והלאה). בהצלחה,