משקלה של עדות

  • עדות
    רון | 04/11/2012 18:04

    היי! אשמח לקבל מידע בנושא עדות של לקויי נפש וכיצד קובעים את משקלה. האם היא כשרה והאם יש הלכות מסוימות שקובעות את משקלה או את קבילותה? תודה רבה!

    • משקלה של עדות
      אדם אשכנזי | 04/11/2012 23:36

      אם אתה רוצה לקבל מידע על עדויות של חולי נפש, אני ממליץ לך לקרוא ספרות מקצועית ופסקי דין. אני יכול להמליץ לך על הספר של יעקב קדמי, וכן, על ספרו של יעקב בזק- פסיכיאטריה במשפט. משקל עדותו של לקויי בנפשו נקבע על פי מבחנים פנימיים וחיצוניים בדומה לכל עדות, קרי: "סימני האמת העולים ממנה". כאשר באשר לעדויות של לקויים בנפשם, יש הוראות מיוחדות בחוק הליכי העדה וחקירה. עדות של חולה נפש היא כשירה לכל דבר ועניין (ראה סעיף 1 לפק"ר), ככל שאין תניות אחרות. מומלץ גם לעניין בע"פ 10009/03 פלוני נ' מ"י. בהצלחה,

      • המשך
        רון | 05/11/2012 19:38

        האם ישנן הלכות מסוימות על פיהן קובעים את משקל עדות של לקויי בנפשו? אם כן אשמח ותפרט. תודה!!!

        • מישהו???.  לת
          רון | 15/11/2012 21:43

          • המשך
            אדם אשכנזי | 15/11/2012 23:37

            אני סבור שעניתי לך ביתר פירוט. בקשתך גורעת בהרבה מן הייעוץ אותו הנני יכול ומעוניין לתת במסגרת הפורום. כמו כן, הפנתי אותך למקורות מהם הינך יכול ללמוד רבות על הנושא בו הינך מתעניין\עוסק\כותב וכיוצ"ב. בשולי הדברים, גם הפנתי אותך לפס"ד מסוים הנוגע לנושא, ברי כי ישנם פסקי דין אחרים. בהצלחה,

            • המשך
              רון | 16/11/2012 16:25

              אני רציתי לשאול כך:האם יש הלכות  מסוימות בכדי לשקול מבחינת משקל העדות את עדותם של חולי נפש?