עבודה אקדמית

  • עזרה בעבודה
    דמתי | 25/10/2012 21:22

    שלום-קיבלתי את השאלה הבאה בעבודה ואשמח לעזרתכם:בפס"ד ת.ק 1384/08 בית המשפט מציין שעעל העובדות המובאות בתביעה זו ובכתב ההגנה חל חוק הירושה וספק בעיניי אם ניתן להגיש תביעה זו בת"ק. מה הכוונה?? יש להתייחס לנאמר בפסק הדין והן בכלליות בכל הנוגע לסמכותו של בית המשפט לת"ק לרבות ציון המקור המשפטי לסמכות זו. אודה מאוד לעוזרים

    • עבודה אקדמית
      אדם אשכנזי | 26/10/2012 22:07

      שלום רב, עיינתי בפסק הדין. סה"כ מדובר בתביעה אשר הוגשה כנגד חייבת. אחת הטענות שעלו (ע"י הנתבע) כי התובענה עצמה אמורה הייתה ככל הנראה להתנהל בבית משפט לענייני משפחה, שכן היא עוסקת בתובענה עיזבון. אין תשובה ברורה. בית משפט לתביעות קטנות אמור לדון בתיקים פשוטים, צרכניים (ראה סעיף 62 לחוק בתי המשפט, נוסח חדש, (התשמ"ד- 1984)). תובענה כנגד עיזבון, אמורה ככלל להתקיים בבית משפט לענייני משפחה, לאור סמכותו הייחודית לדון בנושאי צוואות וירושות. על פניו, כעולה מפסק הדין, אין מסמכותו של בית משפט לתביעות קטנות לדון בטענה, אך השופט, למען הזהירות, ומאחר ולא התקיימו תנאים מסוימים בחוק הירושה, דן בטענה, ודחה את התובענה לגופה. בנוגע למקור המשפטי של בית משפט לתביעות קטנות- ראה חוק בתי המשפט לעיל. כן ראה, תקנות שיפוט בתביעות קטנות, (סדרי דין), התש"ל- 1975.