Moving to the U.S

  • מעבר לארה"ב
    שירן | 12/05/2010 11:40

    שלום רב, שמי שירן ואני עתידה להינשא לבחור אמריקאי, סיימתי תואר ראשון במשפטים בישראל- יש לי מס' שאלות: 1. האם אוכל לגשת לבחינות הלישכה בקליפורניה? עם התואר שלי? ואם כן, האם אני צריכה לחפש שם התמחות קודם, מאיפה מתחילים? מהם תנאי הסף לגשת שם לבחינות הלישכה???? 2. האם אני צריכה עוד קורסים נוספים להשלים או שהתואר שלי מספיק? 3. האם אוכל לעבוד בישראל בעו"ד בעתיד לאחר מס' שנים של מגורים ועבודה כעו"ד בארה"ב??? אודה לכם על העזרה

    • Moving to the U.S
      Lawyer | 12/05/2010 19:55

      Hi Shiran Mazal tov for your wedding You didn't write whether you are admitted to the Israeli bar or not and it might change my answer Generally 1. In order to take the California bar you need to have an LL.B. from law school in Israel and to be admitted to the Israeli bar - If you are not admitted in Israel, you need to show that you are eligible to be admitted if you wanted to There is no internship requirment in the U.S. so you take the exam (which is actually 3 days exam), you pass the oral interview and then you are a lawyer The bar exam is very hard so you should study hard. Most people take a preparation course 2. Your second question is not clear - which courses do you mean? Good luck

      • שאלה נוספת
        שירן | 15/05/2010 17:28

        יש לי שאלה נוספת מאחר ולא כל כך ברורה לי התשובה, ראשית תודה רבה על כך שהגבת לי המהירה 1. אני סיימתי כרגע תואר ראשון במשפטים- אני אמורה להתחיל התמחות בחודש הקרוב- שאלתי היא כזו האם אני יכולה כבר לטוס והתחיל ללמוד לבחינות הלישכה שלי בקליפורניה או האם אני צריכה לסיים התמחות קודם כל בישראל ורק אז אוכל לגשת לבחינות הלישכה שם בקליפורניה? 2. האם אני צריכה להיות בעלת רישיון עו"ד ישראלי בשביל שאוכל לגשת לבחינות הלישכה בקליפורניה או שלימודיי התואר בישראל מספיקים לי? (אני מתנצלת אם נראה שאני חוזרת על השאלות פשוט המצב לא כל כך ברור לי וכל מיני גורמים אומרים לי משהו אחר). מודה לך על העזרה הרב שירן

        • Requirments to take the California bar
          Lawyer | 18/05/2010 18:01

          Shiran As I wrote, there is no internship requirment in the U.S. so you don't need to complete it. However you might want to do it anyway if you will want to return to Israel one day You can start studying to the Cal bar but the process of registering is longer than in Israel http://calbar.ca.gov/calbar/pdfs/admissions/sf_legal-edu-outside-us.pdf In this link you will find all the requirments to be admitted Good luck