Answer regarding the NY bar exam

  • מבחני הסמכה בניו יורק
    שירה | 05/05/2010 22:58

    היי, אני מתכוונת לנסוע למיאמי וברצוני לנצל את הזמן שם כדי לקבל רישיון לעריכת דין בניו יורק. יש למישהו מושג לגבי קורס הכנה שניתן לעשות? משהו בסגנון "מחשבות" וכו'. אשמח לפרטים בעניין. את התואר הראשון עשיתי במרכז האקדמי למשפטים ועסקים ברמת גן ואת התואר השני עשיתי באוניברסיטת ת"א (גם במשפטים) האם תארים אלו מוכרים שם? תודה רבה.

    • Answer regarding the NY bar exam
      Lawyer | 06/05/2010 18:07

      Hi Shira, I understand from your question that you intend to do the course in Miami There are several companies which offer courses however, barbri is the biggest by far. And I am not sure that the rest of the companies hold classes in Miami for the NY bar exam .barbri.com/wps/portal/barbri/home When are you leaving to Miami? There are 2 exams every year one in July and one In February. It is too late already for the July exam but you will be able to register for the next one. Generally speaking, every law degree from Israel is excepted but you should check just to make sure .nybarexam.orgThe LL.M. from Tel Aviv is not relevant, only the LL.B. you will also need to show them that you are part of the Israeli bar. Good luck

    • תוספת
      א פוקס | 07/05/2010 00:01

      כמובן שחשוב לבדוק האם הלשכה בניו יורק מכירה בתואר מר"ג אבל מעבר לכך יש לזכור שיש צורך לשהות לאחר הבחינה לטובת הבחינה בע"פ שתהיה באולבני. אם אינני טועה באזור מיאמי תוכלי למצוא לא מעט חברות הכנה לבחינות.

      • Addition to the addition
        Lawyer | 07/05/2010 02:52

        The minimum period between the exam and the interview is 6 months and for most people it is even longer. The NY bar lets you do the interview up to 3 years after the date of the bar exam so assuming there is no need, you can do it in a later date. In any case, you can't do it before Jan. (for a summer exam