Answer

  • לימודים לתואר שני בארה"ב
    רן | 11/04/2010 12:43

    שלום לחברי הפורום,אני עו"ד בשנתו הראשונה ומעוניין להמשיך ללימודי תואר שני המשפטים בארה"ב. מהו משך זמן הלימוד לתואר? האם נכון שמדובר בשנת לימוד אחת או שמא נתון זה משתנה ביחס לכל אוניברסיטה. מעבר לכך, אני מתמחה בעיקר בתחום המקרקעין -מהן האוניברסיטאות המומלצות בתחום זה? שאלה נוספת - מהו גובה שכר הלימוד והאם ישנן מלגות שונות שניתן להיעזר בהן?תודה מראש

    • Answer
      Lawyer | 13/04/2010 18:07

      Hi Ran The length of the LL.M. is 1 year and it doesn't change for ranking you can use the following link - http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-law-schools The tuition is 40,000 - 45,000 a year and you can get support from either the school itself, or from external sources such as Fulbright Good luck

      • תודה lawyer
        רן | 18/04/2010 15:23

        האם אתה יודע על מלגות חיצוניות אחרות הקיימות לשם מימון התואר?שאלה נוספת - מה הסיכוי למצוא עבודה בארה"ב בסיום התואר השני נכון לימים אלו...?

        • Answer
          Lawyer | 19/04/2010 17:58

          Ran, I don't know anything else about other financial aid options - I just know that they are out there. I am sure that a quick google search will bring results About finding work - the situation now is not good to say the least. However, it is possible and assuming that you didn't start your LLM yet, you will graduate only in 2 years from now and the situation will be probably better. Almost all of the Israeli students who graduated last year which I know of, didn't find work in the U.S. and had to go back to Israel - small number did find something good luck

      • תודה lawyer
        רן | 18/04/2010 15:23

        האם אתה יודע על מלגות חיצוניות אחרות הקיימות לשם מימון התואר?שאלה נוספת - מה הסיכוי למצוא עבודה בארה"ב בסיום התואר השני נכון לימים אלו...?