Answer

  • תואר שני בארה"ב או לונדון?
    סטודנטית | 08/02/2010 10:06

    שלום ! אני רק סטודנטית שנה א למשפטים בארץ אבל מתעניינת כבר בלימודי תואר שני בחו"ל. המטרה שלי בסוף היא לא להישאר בארץ אלא לעסוק שם (איפה שאלמד). ראיתי שלימודי תואר 2 בארה"ב נמשך שנתיים ובאנגליה רק שנה, האם זה נכון ולמה זה ככה? זה הבדל די משמעותי... והאם הדרישות קבלה קשות יותר בארה"ב? אני מתעניינת בגדול ללמוד בניו יורק, אבל נראה לי שמערכת המשפטים האנגלית יותר דומה לישראלית וכן הלימודים שם קצרים יותר. רציתי גם לדעת האם הממוצע הסופי של התואר מאוד קריטי לתנאי קבלה...זאת אומרת אם אני עובדת במקביל ללימודים כדי לממן אותם, מה שבא כמובן על חשבון הציונים, האם זה משהו שראוי לשקול כבר מעכשיו?

    • Answer
      Lawyer | 09/02/2010 01:23

      Hi You got wrong info - the length of the LL.M. in the U.S. is only 1 year Generally, the english legal system is as similar to the Israeli system as the U.S. system so I don't think it should be a consideration at all The requirments from applicants depend on the quality of the university so you can't say that it is harder in the U.S. or in the U.K but it depends on the specific place. Your final GPA in Israel is important but it is not the only factor when applying. You should try to graduate with the highest GPA you can - I would say that 85 is a good starting point even though I know people who were accepted to top 10 universities with lower GPA's. I think that you should decide between the U.S. and the U.K by deciding where you want to live and work. It will be very hard for you to work in the U.S. without acquiring an LL.M. from an American university Good luck

      • תודה רבה על התגובה ושאלה נוספת
        סטודנטית | 09/02/2010 09:44

        מוזר שאמרת שגם ארה"ב זה שנה כי בכל מקום רשום שנתיים...אבל אני שמחה לשמוע שזה רק שנה. באנגליה יש שיטה ששכחתי איך קוראים לה, שעורך דין יכול לעבוד מול הלקוח בלבד ולאסוף חומרים ולעולם לא מופיע בבית המשפט, ועורך דין אחר תפקידו להופיע בבית המשפט ולעולם לא ניפגש עם הלקוח. האם יש מקומות נוספים שזה ככה או שבכל מקום אחר בעולם עורכי דין צריכים למלא את שני התפקידים?

        • Answer
          Lawyer | 09/02/2010 21:27

          Hi Where is "everywhere"? The fact is that the LL.M. is only one year and I have never seen any publication claiming something else In the U.K there are 2 classes of lawyers - solicitors and barristers - where only barristers can appear in court. In the U.S. like in Israel there are no classes In Australia the system is similar to the English system - and maybe in other places - I don't know Good luck