שילוב לימודים בארץ ובחו"ל

  • לימודי משפטים בעברית מחול
    הילית | 20/01/2010 12:37

    שלום, אני שוקלת מעבר לאוסטרליה. כרגע אני באמצע שנה שניה בלימודי משפטים ומעניין אותי לדעת האם ניתן להמשיך את התואר בחול, ואם כן האם ניתן לעשות זאת בשפה העברית ע"י הרשמה לאוניברסיטה מסויימת בארץ? במידה ולא, האם המשך הלימודים באוניברסיטה מקומית באוסטרליה תעניק לי בסופו של דבר תואר שאוכל לעשות בו שימוש בארץ? תודה מראש

    • שילוב לימודים בארץ ובחו"ל
      עו"ד כרמית קארין יפת | 05/02/2010 15:04

      בס"ד שלום, אני מבינה שאת כרגע רשומה באוניברסיטה או מכללה בארץ ומעוניינת להמשיך את הלימודים בחו"ל. להערכתי, לא תיתכן אפשרות כזאת (אם מדובר היה בשני מוסדות בארץ היה יותר סיכוי לכך), אולם ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא לברר עם המוסד הלימודי בו את רשומה אפשרות כזאת. לגבי אוניברסיטה באוסטרליה, הרי ודאי שאם שם תעשי את חוק לימודייך במשפטים תהיה לכך משמעות ניכרת. תוכלי לחזור לארץ ולעמוד בתנאים שהציבה הלשכה לקבלת עורכי דין זרים (למשל, התמחות ומעבר מבחני הלשכה) כדי לשמש עורכת דין מן המניין בארץ. בהצלחה!