פרשנות הסכם גירושין

  • גט מוטעה, האם ניתן להעלות לאחר 3 שנים
    מיקי | 09/12/2012 11:06

    לאחר שסרבתי לתת גט למרות שחויבתי לתת, הסכמתי לתת גט במספר תנאים, עד כדי כך היה מסובך, שבכל פעם באמצע הליך סידור הגט הפסקתי את ההליך, וחזרו לאולם להמשך הדיון. לצערי את הסכם הגירושין כתב הדיין עצמו במהירות שיא. כך שכל סעיף ניתן לפרשו למספר פרושים. האישה כמובן מפרשת את הסכם הגירושין וכל סעיף כך שתתעשר ותרוויח ואני טוען שלא זו היתה הכוונה, ואני נתתי את הגט כי הבנתי את ההסכם אחרת. כך למשל סוכם שפקידת הסעד שטיפלה בנו עד כה תוחלף וביה"ד הסכים, בפועל ביה"ד פנה אליה לאחר הגירושין והסמיך אותה לטלפ בנו. בנוסף נקבע סכום מזונות כולל מדור+מזונות ללא חלוקה פרטנית וללא חלוקת רכיב המדור מתוך המזונות, וביה"ד מתחמק מלהפריד את חלק המדור מהמזונות. האם עכב קביעות והחלטות שנוגדות את אומד דעתי בשעת סידור הגט ניתן לבקש ולטעון שהיתה כאן הטעיה ורמיה בהשגת הגט? והאם צריך לערער על כך לרבני הגדול?

    • פרשנות הסכם גירושין
      טו"ר יצחק עמרני | 18/12/2012 01:26

      אתה יכול להגיש בקשה לביה"ד ובו אתה מבקש לבאר את הסכם הגירושין. אתה כמובן צריך לתת נימוקים למה אתה התכוונת לפרשנות שאתה מציע. בכל מקרה בעניינים הנוגעים לממון, בטענות טובות ידך תהא על העליונה.