כתובה

  • התייחסות בית הדין
    טל | 19/08/2012 10:15

    כידוע בית הדין בעת דיון גירושין מסתמך על דיני הלכה . למשל ההחלטה בעניין עונתה של האישה מחמירה עם הגבר באי קיום יחסי אישות למרות שהסיבה אובייקטיבית לחלוטין , בגלל מחלה / נכות שהגבר לוקה בה . בא בעת אשתו של הגבר אינה מיישמת את הרחצה במקווה לשם הטהרה. האם בית הדין ביושבו על המדוכה אמור להתייחס לסוגייה זו כאשר יחליט בעניין הכתובה ? יש לציין שבני הזוג חילונים במידה שיש לכך נגיעה להחלטה .

    • כתובה
      טו"ר יצחק עמרני | 21/08/2012 19:17

      בית הדין יבחן מה קדם, איזו מרידה קדמה ובעצם מי הגורם. יכול להיות שבית יתרשם ששניכם מורדים ואזי יפסוק בהתאם וכו'.