תביעת מזונות אישה

  • סיבה לאי הגשת תביעה למזונות אישיים?
    שלום | 13/08/2012 17:25

    אשתי התלוננה כנגדי בתלונת שווא למשטרה שבעקבותה גם נעצרתי לחינם... בנתיים הגישה צו הגנה , מזונות קטינים, פירוק שיתוף, איזון המשאבים וכן הטלת עיקולים בפועל.- כל זה בזמן שאני עצור! אך לתדהמתי לא הגישה בקשה למזונות אישיים למרות שמציינת שבדיון הראשון בנוגע לצו ההגנה הכרזתי על רצוני להתגרש וכך גם היה באמת! כל ההליכים הוגשו בבית המשפט ולא ברבנות. מה יכולה להיות הסיבה שבגינה אשתי לא הגישה תביעה זו- האם מחכה לי הפתעה משפטית גם בזה? האם יכולה לטעון אח"כ לשלום בית ובזה לעכב לי הגט? שאלה נוספת וחשובה- ידוע לי שע"פ ההלכה ברמב"ם ניתן לגרש אישה ע"י שני שליחים בכתיבת כתב גירושין. האם הלכה זו תקפה גם לימנו אלה? ובאם כאן מה עליי לעשות בכדי לחסוך כל הזמן של בית הדין הרבני- מעונין להתחיל חיים חדשים? - מבחינתי אישה שמתלוננת תלונת שווא לא יכולה לשמש כאישה יותר לבעלה.

    • תביעת מזונות אישה
      טו"ר יצחק עמרני | 14/08/2012 13:55

      ראשית יכול להיות שהיא לא הגישה תביעה למזונות אישה כי באמת לא מגיע לה, למשל, אישה שהינה עובדת איננה זכאית למזונות. ולכן יכול להיות שהיא לא רצתה להוציא הוצאות משפטיות מיותרות. לגבי התלונות שווא, זה אכן יכול להוות עילת גירושין. כלפי ההלכה שאדם יכול לגרש ע"י שליח, ההלכה איננה מיושמת היום, כיון שיש חרם הרבנים בעניין הזה, כל נושא הנישואין והגירושין חייבים להיות מוסדרים ע"י הרבנות בלבד.