פס"ד כשהתובע / הנתבע לא מופיע

  • פסק דין בהעדר
    אבי | 12/07/2012 10:20

    גרושתי לא מופיעה לדיונים האם הדיינים טוענים שלא ניתן לקבל פסד בהיעדר. בדקתי בתקנות מצאתי תקנה שמאפשרת אבל לא קיבלו לי את הבקשה.האם קיימת הלכה כלשהי לפסיקה במעמד צד אחד?

    • פס"ד כשהתובע / הנתבע לא מופיע
      טו"ר יצחק עמרני | 14/07/2012 21:34

      תקנה ק"א ו-ק"ב לתקנות הדיון עוסקות באי הופעת בעלי דין. אתה צודק שבעיקרון בתי הדין יכולים לתת פס"ד כאשר צד לא מופיע, בפרקטיקה (במציאות) תלוי אם אתה התובע או הנתבע, וכן תלו אם מדובר בתביעת מזונות או בתביעה אחרת.