מקח טעות

  • האם ויתור עקב טעות מהווה ויתור?
    אהרן | 06/05/2012 14:18

    מה הדין כאשר ראובן שירש נכס, איפשר ליורש אחר או למנהל העיזבון למכור נכס אשר אמור להגיע עליו, וזאת מחמת טעות בחושבו כי האחר יכול ע"פ הדין למכור את הנכס? האם לאחר שהרוכש הסתמך על הסכמתו של רואבן, יכול ראובן לטעון בטעות לא מנעתי את המכירה כי סברתי שאין הנכס שלו, ויכול לדרוש את השבת הנכס בעין, או שמה בגלל שאישר את המכירה הוא זכאי רק לקבל את כספי המכירה ולא הנכס עצמו. האם יש פסיקה בעניין בדין העברי?

    • מקח טעות
      טו"ר יצחק עמרני | 07/05/2012 16:45

      אהרון שלום, הנידון שאתה מעלה, תלוי מאוד בשאלה מה הכוונך כאשר אתה מציין שראובן איפשר ליורש למכור את הנכס. האם הוא נתן את הסכמתו המפורשת? האם הוא רק שתק? אם הוא נתן את הסכמתו המפורשת, אז אנו נכנסים לשאלת "מקח טעות". ואם הוא רק שתק, אז ישנה אפשרות לטעון שבכלל לא חל המקח.

      • נתן הסכמה מפורשת ובכתב  לת
        אהרן | 07/05/2012 17:49