צורת השיפוט במשפט העברי

  • שיקול דעת שופט
    רוני לוי | 13/01/2012 11:26

    שלום רב,כיצד מתבטא שיקול הדעת השיפוטי במשפט העברי.האם על השופט לעבור "השתלמויות"? האם עצם זה שהוא עוברן אותן- הדבר לא ישפיע על התיקים שהוא כבר דן בהם? והאם הוא עדיין יחשב ל"כשיר לשיפוט" אם יעבור השתלמויות כאלה.בתודה מראש

    • צורת השיפוט במשפט העברי
      טו"ר יצחק עמרני | 16/01/2012 00:54

      צורת קבלת ההחלטות שיפוטיות במשפט העברי, הינו שונה מהמשפט הישראלי. במשפט הישראלי קיים מושג של "תקדימים" ישנם מנחים וישנם מחייבם. במשפט העברי אין הדבר כן, ההחלטה מתקבלת לפי רעות עיני הדיין וכן ע"פ טענות הלכתיות שכל צד יכול לטעון שהוא מצדד להן ( "קים לי" ע"פ המושגים של המשפט העברי) ההחלטה מתקבלת ברוב דעות, בשונה מהמשפט הישראלי שבה יש מושג של דן יחידי.