עדות קטן במשפט העברי

  • עזרה במציאת חומר משפטי
    ענאל | 27/12/2011 14:39

    אני צריכה עזרה די דחופה למצוא מקורות ומידע בעניין עדות קטינים במשפט העברי. תודה!

    • עדות קטן במשפט העברי
      טו"ר יצחק עמרני | 29/12/2011 20:45

      הגמ' במסכת בבא קמא (דף פ"ח) נוקטת כי קטן פסול לעדות, בטעם הפסול ישנם שלושה דעות. רש"י במקום מביא שניים א. גזרת הכתוב - "ועמדו האנשים" אנשים ולא קטנים. ב. "עדות שאי אתה יכול להזימה" הקו המנחה במשפט העברי הוא כי עד שלא ניתן להעניש אתו במקרה שהוא נתפס בשקר, אזי מרא הוא פסול לעדות ולכן קטן שאינו בר עונשין ג"כ פסול. ג. יש הנוקטים כי קטן פסול לעדות מחמת כך שינו בר דעה. מחמת אריכות הנושא צרפתי קובץ מאמר של הרב זלמן נחמיה גולדברג בעניין. בהצלחה.