תשלום עבור ימי אבל לעובד

  • תשלום עבור דמי אבל
    נטלי | 25/12/2011 15:42

    שלום רב אני יתומה מגיל 8, גודלתי עיי סבתי שהיא שימשמה כאופוטרופוס שלי. המעסיק שלי שכמובן ידוע לו על מצבי, סירב לשלם לי לי על ימי אבל, בטענה שסבתי היא לא קרבתי הראשונה. האם במקרה שלי , סבתי נחשבת לקרבה הראושנה? תודה. אודה על מתן התשובה.

    • תשלום עבור ימי אבל לעובד
      טו"ר יצחק עמרני | 26/12/2011 00:12

      ראשית, תנחומי. אחת מהזכויות הבסיסיות, הניתנות לעובדים הינה הזכות לאבלות. הזכות מוקנית לעובד במות קרוב משפחתו מדרגה ראשונה - הורה, ילד או בן זוג, אשר עליהם הוא יושב שבעת ימי אבלות ע"פ הדת היהודית. מכיוון שזכות זו מעונקת לעומד מחמת ימי האבלות הקיימים בדת, ומכיוון שאבלות זו קיימת אך ורק כלפי קרובים מדרגה ראשונה, אזי ע"פ החוק, אין את זכאית לתשלום בגין ימים אלו.

      • בהמשך לשאלתי
        נטלי | 26/12/2011 00:42

        תודה על מתן תשובה המהירה. החוק לא מתייחס לכך שסבתי שימשה לי כאם וגידלה אותי מגיל 8? היא , למעשה, האמא שלי, האמתית, צערי הרב, אני כמעט ולא זוכרת. תודה

        • תשלום בגין ימי אבלות - החוק
          טו"ר יצחק עמרני | 26/12/2011 00:59

          בתחילה החוק דיבר רק כלפי בן ובת ביולוגים. בשנת 2008 החוק תוקן ונוסף אליו גם ילד מאומץ וחורג. השאלה היא האם סבתך אמצה אותך כילדה בהליך חוקי או שהיא היוותה עבורך כאפוטרופוס בלבד? בנוסף ישנו פורום ספציפי בנוגע לדיני עבודה, את יכולה לפנות גם אליו.

          • המשך
            נטלי | 26/12/2011 01:17

            המון תודה על התייחסות ותשובה המהירה. כ, היא אימצה אותי בדרך חוקית.ואכן ישבתי שבעה

            • תשלום בגין ימי אבל לילד מאומץ
              טו"ר יצחק עמרני | 26/12/2011 14:11

              כפי שציינתי, בשנת 2008 תוקן החוק והמעביד מחויב לשלם ימי עבודה בגין ימי האבל מחוץ לימי החופשה. אולם העובד מחויב להודיע מראש על כך למעביד. ראי מצורף בזה הודעה בעניין מטעם נציב שירות המדינה. (סעיף 4).