את רושמת?!

  • שימוש במשפט עברי
    מוריה .מ. | 22/01/2008 19:52

    שלום, היכן אוכל למצוא סטטיסטיקות של השימוש במשפט העברי בפסיקת בתי המשפט מהשנים האחרונות?

    • את רושמת?!
      מיכאל | 23/01/2008 11:41

      הסטטיסטיקה היא אפס אחד גדול. אף אחד לא יכול להשתמש במשפט עברי למעט פוסקי דורינו. ולפיכך השופטים אפילו לא טורחים להביא איזכורים ממנו כי אין טעם וגם כי הם לא יודעים לפסוק על פי המשפט העברי (כלומר: אולי הם יודעים לקרוא סוגיה, אבל אף אחד לא שימש את גדולי הדור הליטאים על מנת לדעת להוציא הילכתא אליבא דשמעתתא).

    • דין וחשבון
      ד"ר יצחק ברנד | 24/01/2008 01:08

      כמדומני שפרופ' יורם שחר ערך בזמנו סקר סטטיסטי על שימושם של שופטים במקורות משפטיים שונים, וביניהם במפשט העברי. למיטב זכרוני המאמר פורסם ב"משפטים".

      • תודה...  לת
        מוריה .מ. | 24/01/2008 10:40