האם ללמוד משפטים במכללה?

  • החלטה בקשר למוסד לימוד
    מעין | 12/02/2012 22:02

    שלום, אני בת 20. ברצוני ללמוד משפטים. ממוצע הבגרות שלי הוא 97.1. ניגשתי לפסיכומטרי לפני כשנתיים, בעודי בתיכון, וציוני היה 556. הציונים כמובן אינם מספיקים לתנאי הסף באוניברסיטאות השונות. כעת אני ניצבת בפני החלטה מהותית; האם ללמוד משפטים כבר באוקטובר הקרוב באחת המכללות בארץ (כנראה במכללה האקדמית בקרית אונו), או שכדאי לנסות לשפר בגרויות ולהתקבל לאוניברסיטה. יש לציין שהחלטה כזו, במידה ותבוצע, תגזול בהכרח שנת לימודים אופציונלית. אני יודעת שלא קיימת תשובה חד משמעית, וכי יש יתרונות וחסרונות בכל אחד מהאפשרויות. בכל זאת אשמח לשמוע את דעותכם בעניין. תודה!

    • האם ללמוד משפטים במכללה?
      עו"ד ליז קשקש | 13/02/2012 19:40

      מעין שלום אני מבינה את הדילמה, יחד עם זאת אין שום דרך לתת מענה חד משמעי לכאן או לכאן. מכללה יכולה להיות טובה מספיק בדיוק כמו אוניברסיטה מבחינת התכנים והחומר המועבר לך בשעורים, יש לי חברים קרובים שלמדו משפטים במכללות והיו בהתמחות יוקרתית ולהפך. ישנו שיקול כלכלי ללמוד גם במכללה - שכר הלימוד השנתי עולה פי שלוש (לעיתים) אל מול אוניברסיטה,כך שלפעמים גם זה משהו שלא כדאי להתעלם ממנו. שיפור הבגרויות והכניסה לאוניברסיטה יכול להוזיל את העלויות הכלליות של התואר ולהעניק לך חווית לימוד אחרת ויש שתי פנים לכאן ולכאן בשני המצבים. בהצלחה בכל אשר תבחרי עו"ד ליז קשקש

    • ציוני הבגרות שלך הם מרשימים
      בוגר למשפטים | 18/02/2012 19:35

      מצד רמת הלימוד והתכנים המכללה האקדמית אונו אינה נופלת מהאוניברסטאות, ובעניין היוקרה, הלא בהתחשב שעל מנת לשפר את הפסיכומטרי שלך תצטרכי לדחות את הלימודים בשנה ולהיות שקועה בלימודי הפסיכומטרי, כאשר את השנה הזו את יכולה לתת לטובת תואר שני. ובעניין מימיון הלימודים באונו אוכל לתת לך טיפ אם זה יהיה רלוונטי.

    • דעתי + הצעתי
      דור | 10/03/2012 02:44

      מעין שלום, בתור בוגר מכללה אשר בימים אלה מסיים תואר שני באונ' אומר לך כמה דברים. לכאורה מכללות נחשבות פחות מאוניברסיטאות. השאלה למה? האם הרמה שם נמוכה יותר? האם המרצים טובים פחות? דווקא בעניין המרצים אוכל לומר שמניסיוני המרצים אינם טובים פחות, ויתכן ואף טובים יותר שהרי מכללות מפקידים להתחמש באנשי אקדמיה ומקצוע מפורסמים בשביל למשוך סטודנטים אליהם. כמו כן, לדעתי הרמה אינה פחותה, לפחות איפה שאני למדתי את התואר הראשון (המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בר"ג). כמובן שאי אפשר להתעלם מהשיקול הכלכלי. כמו שאמרה עו"ד קשקש השכר יכול להגיע עד לסמוכים גבוהים בהרבה משכ"ל אוניבסיטאי. אני הייתי במצב די דומה לשלך בטרם התחלתי לימודי האקדמיים. אני החלטתי ללכת למכללה ולא לבזבז זמן, עצבים וסבלנות על פסיכומטרי, שגם אי אפשר לדעת אם נקבל את הציון אשר אנו רוצים. כמו כן השירות שמקבלים במכללות הוא הרבה הרבה יותר נעים ונוח אנושי מאשר באונ'. בנוסף, אם תתמידי ותהיי תלמידה מצטיינת, תוכלי לעבור לאחר שנת הלימודים הראשונה לאונ'. מה שנקרא "אפיקי מעבר"... אני יכול לומר לך שחברי לספסל הלימודים במכללה שסיומו בהצטיינות ויכולו לבצע מעבר לאונ' בקלות, העדיפו להישאר במכללה שכן זכו למלגות עקב הצטיינותם, כן, כמו שאמרה עו"ד קשקש, יש בוגרי מכללות שאגיעו רחוק מאוד! תשומת ליבך שבמכללות ניתן להתחיל לימודי תואר ראשון בסמסטר ב' (הסימסטר שמתחיל בימים הקרובים) ובכך לחסור עוד שנת לימודים. אאחל לך בהצלחה בכל אשר תפני! דור