לימודי תואר ראשון במשפטים 0 הכוונה וייעוץ.

  • לימודי תואר ראשון בהכוונה לתחום המחקר\ייעוץ\חקיקה
    מתלבט | 30/01/2012 22:09

    שלום!אני בעל תואר ראשון במקצוע אחר שלא מוצא חן בעיני ואני חושב על לימודים לתואר ראשון משפטים בשנה הבאה.לפי מה שנראה לי כרגע, אין לי את הרצון להיות עורך דין במגזר הפרטי, אך מצד שני נראה לי שיכולה להתאים לי עבודה במגזר הציבורי, במיוחד בתחומים של מחקר, חקיקה, ייעוץ וכד'.האם ניתן 'לבנות' על כיוון כזה? האם יש מקום בסביבה הזו של משרדי ממשלה\פרקליטות\כנסת וכד'?כמו"כ, איך ניתן לדעת יותר על העבודה בפועל בתחומים אלו?תודה רבה!

    • לימודי תואר ראשון במשפטים 0 הכוונה וייעוץ.
      עו"ד ליז קשקש | 31/01/2012 14:02

      מתלבט יקר, כבעל תואר ראשון וודאי תקבל מספר פטורים (זניח יש לומר) בלימודי התואר שלך במשפטים. התמחות וכן מציאת עבודה במגזר ממשלתי תלויה במידה רבה בתקנים ובמכרזים מדי שנה (זה משתנה) ולכן לא ניתן בוודאות להבטיח זאת. יחד עם זאת, כשמשהו חשוב באמת ,אני מאמינה שאנחנו מוצאים את הדרך להשיג זאת. (מניסיון!) משרדי הממשלה/ כנסת/ פרקליטות אוהבים אנשים שהצטיינו בלימודיהם 0 לכן אני ממליצה לך להתמיד ולהצטיין וכן להיות גם פעיל חברתית (מאד מוסיף נניח להתנדב בעמותות שונות או להיות פעיל באגודת הסטודנטים למשל... אלו דברים שמפארים את הקו"ח שלך ומעניקים יתרון יחסי בד בבד עם היותך בעל תואר ראשון נוסף). לבסוף, אשיבך שכדי לדעת יותר על עבודה בפועל במקומות כאלו, פשוט גש לשם- בלי בושה, תציג את עצמך ואת הדילמה שלך ותבקש לשוחח עם אנשים שעובדים שם. תתפלא כמה אנשים אוהבים לדבר על עצמם :) באמת שזה הדבר הכי טוב שאני יכולה להציע - ולא רק לך! כל מי שרוצה לעבוד במשהו - שיגש ויברר בעצמו. את האנרגיה של המקום לא ניתן להעביר באינטרנט!!! בנוסף, כבר בהיותך סטונדט - אם תבחר להתחיל ללמוד משפטים - חפש משרת טרום התמחות באחד מהמקומות שמעניינים אותך - יש נטיה להעדיף אנשים מתוך ה"מערכת" (זה לא יפטור אותך מהגשת מומעדות במכרז כלשתגיע העת... אבל יעניק לך יתרון משמעותי בנקודת הפתיחה). בהצלחה! עו"ד ליז קשקש | מנטור להתפתחות אישית ועסקית | מנכ"ל ללמוד להצליח