שיפור ציון

  • סיכויי קבלה + מכללה, אונ' ומה שבניהן...
    מ' | 26/06/2011 14:23

    אני בת שירות ומסיימת את השירות בסוף אוגוסט. אני רוצה ללמוד משפטים. שכלול ציוני הבגרויות כולל בונוסים הוא 97 בערך. עשיתי פסיכומטרי לפני כשנה וקיבלתי בו 565. נרשמתי לשיפור הציון במועד אוקטובר הקרוב. באונ' ת"א הוסבר לי שאני צריכה לשפר דרסטית את ציוני הבגרות שלי על מנת להתקבל. כמו כן מועד ההרשמה לאוק' הקרוב נסגר. מבחינת מכללת 'שערי משפט', ציוני הבגרויות מספיקים אך אני נדרשת בנוסף לעבור מבחן פסיכוטכני. 1. האם כדאי לי לנסות להתקבל בכ"ז לאחת האוניברסיטאות (בהנחה שתנאי הקבלה גבוהים כשל אונ' ת"א)? 2. מבחינת המכללה: האם כדאי לי לנסות להתקבל למועד אוטקובר הקרוב או שמא לנסות להתקבל במועד אביב? 3. האם יש הבדלים בין מועד אביב למועד אוקטובר? מהם היתרונות/החסרונות? 4. איך מכללת שערי משפט נתפסת מבחינת איכות המוסד?

    • שיפור ציון
      עו"ד זיו ביגלמן | 29/06/2011 19:26

      לדעתי שווה לך לנסות קודם כל לשפר את הציון בפסיכו' מכמה סיבות. במידה ותקבלי ציון גבוה מאוד תוכלי ללכת ללמוד באוניברסיטה למרות שהמרחק בין הציון שלך כרגע לציון שאת צרכיה הוא עצום - אגב בבר אילן יש דרישות פחות נוקשות. כמו כן לעניין מלגה במכללה- יש מכללות ולדעתי גם שערי משפט שעל מנת למשוך סטודנטים חזקים ואיכותים מציעים מלגות למי שיש ציון פסיכו' גבוה לכן עדיף לך לנסות לשפר גם מהבחינה הכלכלית. לגבי שערי משפט - היא פחות או יותר באותה רמה כמו כל המכללות מלבד אולי המכללה למנהל והבינתחומי שכיום יש להם שם יותר טוב.

      • מופתעת
        ליאת | 03/07/2011 03:42

        לדעתי מדובר בתגובה חובבנית ואם יורשה לי גם חסרת אחריות (וזו לא פעם ראשונה). פתאום כל אדם שם עצמו לדעת ולהכיר מדרג היררכי בין מוסדות לימוד - כשהדברים אינם נכונים.השוק כשוק, חוצה את גבולות המילים. ההבחנה תיעשה בשטח בין אוניברסיטאות למכללות כשהיום קו התפר מתהדק יותר.אין מה לעשות, עדיין יש לתרץ מדוע לומדים במכללה ולא באוניברסיטה. איזו מכללה או אוניברסיטה זה הרבה פחות משנה.