הגיגים בנושא

  • התלבטות- בר אילן או ת"א?
    אני=] | 20/05/2011 00:38

    אני מבינה שלרובנו פה יש התלבטות אבל באמת שקשה להחליט בהתחשב בעובדה שיש כל כך הרבה פרמטרים להתחשב בהם, בעוד קיימת עננה סביב דירוג הפקולטות למשפטים מבחינת כלל המדדים.אז ככה...כרגע אני מתחילה בשנה הבאה בע"ה את לימודי המשפטים באונ' בר אילן. נרשמתי, שילמתי מקדמה ואף ממש התרשמתי ממפגש שהייתי נוכחת בו מכל הבחינות- מהדיקן, מהמרצים שהביאו שנראה שיש בהם רוח חיה ובועטת שרוצה ללמד, מהסטודנטים (שברור שהם מצטיינים אבל עדיין) שנראה שיש להם קשרי מרצה-סטודנט כפי שאמורים להיות ולא דיסטנס מחליא ואפילו מסתם אנשים שראו שאני אבודה ועזרו לי להתמצא במקום.ואז קיבלתי את התוצאות של הפסיכו שעשיתי...והאמת שאני חושבת שאני יכולה להתקבל איתו לת"א (לפי אתר האינטרנט חסרה לי נקודה בפסיכו)...וזה טרף את כל הקלפים...הבנתי מקריאה מרובה באתרים שת"א נחשבת יוקרתית יותר..האמנם? מאיזה בחינה...כי לפי מה שהבנתי ב-4 השנים האחרונות הסטודנטים של בר אילן מפציצים במבחני הלשכה....ורמת המרצים נראת גבוהה למדי...ואולי סתם אין שופטי עליון (כן.. על הכל חושבים...) מבר אילן כי זו פקולטה חדשה ביחס לעברית ולת"א...והאם השמועות על סכינאות נכונה לגבי ת"א? האם השמועה לגבי חוסר חיי חברה בבר אילן נכונה?ואם כדאי לי להירשם לת"א...האם יקבלו אותי בפחות נקודה?. בקיצור המון שאלות שבתכל'ס לא נראה לי שיש למישהו תשובות חד משמעיות לגביהן וחבל...אבל אשמח לפיסות מידע ככל שניתן...כדי שאוכל לייצר איזשהי תמונה אחת...תודה ויום טוב:)

    • הגיגים בנושא
      ד | 24/05/2011 00:25

      אני התקבלתי גם לאונ' ת"א וגם לבר אילן. בחרתי ללכת לבר אילן כיוון שהיא היתה קרובה מאוד לביתי, וכיוון שחברה טובה שלי לא נהנתה בת"א, ממנה נשמע שהסיכנאות אכן קיימת במידה מסויימת בת"א. אני מאוד נהניתי בבר אילן, הייתה לי חוויה טובה, זכיתי בחברים טובים, התקבלתי להתמחות טובה עשיתי את המסלול המשולב של תואר ראשון+תואר שני בארבע שנים וברוך השם היום עברתי את הבחינה בע"פ האחרונה. אבל, מאוד חבל לי שבר אילן "נחשבת" פחות. והיא באמת נחשבת פחות ביחס לי"ם או ת"א. אכן יש מרצים טובים בבר אילן, אבל בודדים המרצים בעלי שם עולמי בתחום וכן הייתי שמחה אם את התואר השני הייתי עושה כבר באונ' העברית. הכל שאלה של אופי. לי לא היה נכון ללמוד במקום עם אופי כמו של תל אביב ויש כאלו שבשבילם זו היתה חוויה טובה. תצטרכי לנסות לחשוב מה נכון לך.

      • תודה
        אני=] | 24/05/2011 13:41

        אני חושבת שתואר באונ' הוא לא דבר של מה בכך ושצריך מרקם אנושי כון כדי לעבור בשלום ואף בהצלחה.לי יהיה קשה עם מתנשאים שלא עוזרים אחד לשני אלא מקשים ומרכלים...אחרי שקראתי מה שכתבת וכן התייעצי עם כל מיני נראה לי שהחלטתי בר אילן...הכי הרבה אפשר לעבור שנה שנייה (בתקווה כמובן שלא אצטרך)..