נטל הראיה בהליך אזרחי

  • תגובה לכתב הגנה בתביעה שכנגד
    מוטי | 12/04/2024 18:31

    הגשתי נגד אגד כתב תביעה שכנגד על תביעה של 200 על טעות במסלול הקו של נהג, קבלתי כתב הגנה בה הם מכחישים שהנהג טעה ומצרפים תדפיס של מסלול הקו, מה עליי לעשות משפטית מבחינת הפרוצדורה.

    האם לבקש בקשה חריגה של גילוי מסמכים ושאלונים? או פשוט להמתין לדיון? מה עושים במצבים כאלו?

    • נטל הראיה בהליך אזרחי
      עו"ד יהונתן ינאי | 18/04/2024 19:12

      הכלל הבסיסי הינו המוציא מחברו עליו הראיה.

      נתבע שמקבל כתב תביעה צריך במסגרת כתב ההגנה להכחיש את הטענות העובדתיות שהן שגויות לדעתו.

      מאחר שהתביעה בדיון מהיר הערכתי הינה שלא תאושר בקשה בקשר עם שאלונים או גילוי מסמכים. יצויין כי בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, על בית המשפט לחייב בהוצאות בגין כל בקשה.

      כמו כן, מאחר שהתביעה בדיון מהיר, היה עליך לצרף לכתב התביעה את כל הראיות המצויות בידך ולא יהיה ניתן לעשות שימוש בראיה שלא צורפה כבר בשלב הגשת התביעה.

      בהתאם למפורט לעיל, נראה שהנכון הוא להזמין את הנהג שטעה בדרך למתן עדות בעצמו, ולהוציא ממנו בחקירתו הודיה בכך שטעה במסלול במסגרת חקירתו.

      בהצלחה

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il