תחולת צו מניעה זמני

  • הפסקת ץביעה
    רינה | 10/04/2024 12:16

    שלום, יש תביעה שהגשתי בנושא הפרת הסכם מכר ויש תביעה שכנגד.

    חלק מהתביעה שלי הגשתי בקשה לצו מניעה שיאסור למכור ולהשכיר. ביהמש אסר למכור

    וכן אישר לנתבע להשכיר את הדירה. (לפני הבקשה הדירה עמדה ריקה)

    עדיין לא היה דיון קדם משפט. פטרתי את העו"ד מהסיבה שכשל. אני מחפשת ייצוג ובהמ"ש המליץ

    ששני הצדדים יפסיקו את התביעות. במקרה שתהיה הפסקת תביעה,

    1. מה קורה עם הצו מניעה הזמני שהוא תלוי הליך קיים, אכן?

    2. אם הצו גם כן ייבוטל כחלק מהפסקה.  לנתבע  לא יהיה מניעה מלמכור?

    3. לגבי השכרת הדירה (הרי שלפני ההחלטה והאישור הדירה  הייתה ריקה) הנתבע יצטרך לפנות את השוכרים ולא יוכל להשכירה?

    אמשח למענה

    תודה!

    • תחולת צו מניעה זמני
      עו"ד יהונתן ינאי | 10/04/2024 12:31

      שלום רב,

      צו מניעה זמני נועד לשמר את המצב הקיים עד למועד ההכרעה בתביעה. ככל שתמחק התביעה צו המניעה יבוטל מאליו. מאחר שכן ניתן הצו לא ברור לי במה כשל לטענתך בא כוחך לשעבר.

      עם ביטול צו המניעה לא תהיה כל מניעה למכור את הדירה.

      הסכם השכירות נראה לי כמו מעשה עשוי ולא תהיה לביטול ההליך השפעה לגביו. לפי התיאור שנתת ביקשת צו מניעה לגבי השכרת הדירה וצו זה לא ניתן, ובהתאם גם לא הייתה מניעה להתקשר בהסכם השכירות. זאת, על פי המידע שמסרת לבדו.

      על מנת לתת תשובות יותר מלאות יש צורך בייעוץ פרטני. צריך לבחון את חומרי התיק ולהבין את מכלול הדברים ובהתאם את סיכויי התביעה. צריך בפרט להבין מי הפר את ההסכם, וככל שהוא בוטל האם הוא בוטל כדין. מומלץ לשם לב גם לסוגית הפיצוי המוסכם שבד"כ מקובל שקיים בהסכמי מכר. הנושא בתחום התמחותי ועיסוקי, רשאית לפנות בפרטי/ במייל.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il