שותפות בין חברה בע"מ ליחיד

  • שותפות בין חברה בע"ם לבין אדם פרטי
    דיים | 31/03/2024 16:41

    שלום, האם אפשר להקים שותפות עסקית בין חברה בע"ם לבין אדם פרטי שיהיה שותף מוגבל ? השותפות לא תירשם. ואם אין אפשרות כזאת שאדם פרטי וחברה בע"ם יחתמו על הסכם שותפות ? כיצד יוכל השותף המוגבל, שתפקידו מסתכם בהשקעת סכום כסף בחברה, ובתמורנה לקבל תשלום חודשי, להבטיח את השקעתו בחברה ?

    • שותפות בין חברה בע"מ ליחיד
      עו"ד יהונתן ינאי | 31/03/2024 17:08

      שלום רב,

      אןי מניעה לקיומה של שותפות בין חברה ליחיד.

      שותפות שאחד השותפים בה שותף מוגבל חייבת ברישום.

      מאחר שבחדלות פרעון של שותפים ניתן לחייב שותף בחובות השותפות או שותפיו מומלץ להמנע מקיום שותפות כמפורט בשאלה אלא בכפוף להיותה שותפות מוגבלת רשומה. בהקשר זה הגבלת האחריות היא מאוד מהותית.

      ניתן להגיע לתוצאה הרצויה מבחינה כלכלית גם בדרכים אחרות. יצויין כי שותפות לרב לא תהיה הדרך הכי נכונה להתקשר בהסכמים מעין אלה.

      בעניין בטוחות צריך להבין את המכלול הכולל של הדברים ולהתוות פתרון שיהווה בטוחה אמיתית ולא כסות.

      מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.

      הח"מ מתמחה בעניינים הרלוונטיים לשאלתך.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il