גילוי מסמכים ושאלונים בתביעה בסדר דין מהיר

  • צו גילוי מסמכים ושאלונים בסדר מהיר
    מוטי | 19/02/2024 23:14

    האם ומתי עליי לשלוח לבית המשפט ולתובע במסגרת התנגדות להוצאה לפועל שאלונים וצו גילוי מסמכים?

    • גילוי מסמכים ושאלונים בתביעה בסדר דין מהיר
      עו"ד יהונתן ינאי | 20/02/2024 08:38

      שלום רב מוטי,

      התנגדות בהוצאה לפועל מועברת ראשית לדיון כבקשת רשות להתגונן. לעניין זה ראה סעיף 20 לתקנות סדר הדין האזרחי.

      ככל שתנתן רשות להתגונן והדיון ינוהל במתכונת של סדר דין מהיר על הצדדים לצרף את ככל ראיותיהם לכתבי הטענות - מבחינת הנתבע המבקש רשות להתגונן יראו את התצהיר שצירף להתנגדות ככתב הגנה אלא אם בית המשפט הנכבד יתן הוראות אחרות.

      בהליך המתנהל בסדר דין מהיר לא חלות התקנות העוסקות בגילוי מסמכים ושאלון, למעט במקרה שבו התובע טען לחיסיון מסמך מסוים וביחד לאותו מסמך בלבד. לעניין זה ראה תקנה 79(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

      • אז איך אני בתור נתבע מבקש גילוי מסמכים ושאלונים?
        מוטי | 20/02/2024 12:12

        בסדר דין מהיר

        הדיון עבר לסדר דין מהיר

        • גילוי מסמכים בדיון מהיר
          עו"ד יהונתן ינאי | 20/02/2024 12:58

          מצריך פרטים נוספים כדי להשיב. אל תפרט כאן.

          מומלץ מאוד להיות מיוצג בשלב זה. האם אתה מיוצג?

          בברכה,
          יהונתן ינאי, עו"ד
          מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

          הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
          טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

          • לא שווה לי לקחת עו״ד-קראתי סדר דין אזרחי
            מוטי | 20/02/2024 13:07

            מדובר בתביעה בסדר דין מהיר של אגד על 167 שקל ועוד הוצאות משפט על אי תיקוף לכאורה

            ואני טוען לצדקתי, קראתי את סדר הדין האזרחי ואני מתנהל לפיו אבל לא הכול ברור ממנו בכל הנוגע לסדר דין מקוצר

            • תשובה
              עו"ד יהונתן ינאי | 20/02/2024 13:13

              שלח לי מייל עם הפרטים ביחס למסמכים שאתה רוצה לבקש ופירוט לגבי איך המסמכים המבוקשים יסייעו לך.

              בברכה,
              יהונתן ינאי, עו"ד
              מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

              הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
              טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il