האם טענות במהלך הליך משפטי מהוות פרסום לשון הרע?

  • טענות המועלות במסגרת תלונה לועדת האתיקה
    רן | 12/02/2024 00:21

    היי,

    האם תכתובת המוגשת, משני הצדדים, במסגרת הליך תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין יכולה/ עשויה לשמש כלשון הרע ועלולה להיות בסיס לתביעת דיבה?

    תודה.

    בשורות טובות.

    • האם טענות במהלך הליך משפטי מהוות פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/03/2024 12:25

      רן שלום,

      כעיקרון, כל מה שנאמר או נכתב במסגרת של הליך משפטי, לרבות דיון בועדת האתיקה, מוגן מפני תביעות דיבה.

      יחד עם זאת, אם התכתובות המדוברות צורפו כנספחים, ולמעשה הן פורסמו קודם לכן לפני ההליך המשפטי,  כי אז ייתכן ובהתאם לתוכן שבהן, תהייה עילת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il