ניתן להמשיך תביעה בגין כל החוב כאשר צד אחד התפשר?

  • האם זכותי לקבל מידע בנסיבות
    חגית | 29/01/2024 15:12

    הבנק שתבע אותי ואת בעלי שהיום גרושי ביחד ולחוד הגיע להסדר עם בעלי על רוב החוב והוצא פסק דין לבעלי, אך את התביעה כנגדי הבנק המשיך על כל הסכום בטענה שזה ביחד ולחוד ושעד פרעון בפועל זו זכותו, בדיון עימי טען הבנק שבעלי קרי גרושי לא עומד בהסדר שעשו עימו, ושהבנק מתכוון לנקוט כנגד גרושי בהליכים.

    שואלת:

    האם הבנק מחוייב במסגרת התביעה שתבע אותי ואת בעלי ביחד ולחוד להמציא לדרישתי אסמכתא לכך שגרושי אכן לא עומד בהסדר ואסמכתא לכך שאכן הבנק פועל כנגד גרושי בהליכים?

    האם אני יכולה לבקש מהשופט להורות שהבנק יעדכן בכל הפרה מצד גרושי ובכל צעד שהבנק נוקט כנגדו ואם אני אכן יכולה, אז על בסיס מה הבנק מחוייב לספק מידע זה? יש חוק או כלל בעניין?

    • ניתן להמשיך תביעה בגין כל החוב כאשר צד אחד התפשר?
      עו"ד אבי קיסוס | 30/01/2024 15:03

      שלום רב,

      ראשית אציין את הברור מאיליו; הבנק לא יכול להפרע יותר מ 100% מגובה החוב.

      לעניין השאלה, לדעתי כן. הבנק יכול להמשיך ולתבוע אותך על מלוא החוב. קבלת פס"ד לטובת הבנק על מלוא החוב לא אומר שהוא יפרע ממך את מלוא החוב, כי אם הגרוש שלך ישלם את חלקו אז יפחיתו את החלק ששולם מהחלק שאת צריכה לשלם.

      בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      מייל: aykisos@gmail.com