סירוב הבנק להעביר כספי ירושה

  • משיכת כספי ירושה - תושב חוץ
    דריה | 10/01/2024 12:26

    שלום רב,

    הנני ישראלית תושבת חוץ. אבי נפטר לפני מספר חודשים והותיר אחריו חשבון בנק וקופת גמל. אבי גרוש ואני בתו היחידה. קיים צו ירושה ממשרד המשפטים, אני היורשת היחידה.

    נראה שהבנק החליט להסתכסך איתי ולא מוכן להעביר לי את הכספים, או לתת לאמי, גרושת אבי, להתעסק בזה "גם עם ייפוי כוח כללי". הם מבקשים מסמך "שהכספים מדווחים במדינה". פניתי לכל גורם פיננסי במדינה (משרד האוצר, רשות המיסים - גם של מחלקת הירושה), לבנקאי שלי, לנוטריון ואפילו למכס - ואף אחד לא יכול לומר לי באיזה מסמך מדובר ושבכלל, לא חל כאן מס ירושה או חובת דיווח, לסכומים שאני אמורה לקבל. כן הצלחתי להמציא מסמך שנקרא Certificate in Tax Matters, בו רשום שאני משלמת מס בזמן וכחוק, באנגלית ובשפת המקום. בבנק אפילו לא הסתכלו על המסמך. גם רואי חשבון שפניתי אליהם אמרו שאין להם איך לעזור לי, שכן, כספים שלא התקבלו, לא ניתן לדווח עליהם.

    הבנק לא עונה לי בשום צורה, אין לי דרך התקשרות אלא כשאמא שלי קובעת שם תור ומתחננת שידברו איתי בנייד שלה או כשהיא מעבירה להם מסמכים. היא כבר העבירה לבנק צו ירושה, העתק מסמכים מזהים שלי, הוראת יורש לפעולות בחשבון עם אפוסטיל, אסמכתא בנקאית שלי מהחשבון שלי בחו"ל. הבנק עדיין מסרב להעביר לי ולו שקל אחד והדבר האחרון שנאמר לי מהם זה "שפניות הציבור יטפלו בך, אנחנו סיימנו איתך".

    אני מרגישה שהגעתי למבוי סתום. יש טעם להגיע לארץ בעניין זה? אם יסרבו שוב? מה אז?

    • סירוב הבנק להעביר כספי ירושה
      עו"ד יעל מולר | 21/01/2024 22:18

      דריה ערב טוב,

      אם את לא מצליחה לקבל תשובה עניינית מהסניף, אכן מומלץ לפנות למחלקת פניות הציבור של הבנק ולדרוש אסמכתא בכתב איזה מסמך נדרש.

      יש לבנק רגולציות שונות הקשורות להעברת כספים לתושב חוץ.

      בברכה

      בברכה,

      יעל מולר, עו"ד

      מנהלת פורום דיני בנקאות

      הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35)
      טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il