האם לשון הרע יכולה להיות במסגרת סכסוך שכנים?

  • פגיעה בשמי הטוב ולשון הרע
    אלי | 06/01/2024 22:19

    שלום רב,

    אני גר בבניין משותף, והשכן פוגע בשמי הטוב, מאשים אותי לשווא בדברים עד לצעקות ואלימות מילולית בפני רבים ואיומים לפגוע בחיי.

    לשכן יש סתימה בביתו בגלל זריקת מגבונים מהשכנים מעלה והוא חושב שזה אנחנו בגלל שיש לנו ילדים קטנים. למרות שזה לא אנחנו כי אנחנו בכלל לא משתמשים במגבונים בשירותים. ניסיתי להסביר לו שהוא מאשים אותנו לשווא אבל הוא עדיין חושב שזה אנחנו. הוא פוגע בשמנו הטוב מול כלל דיירי הבניין, מוציא לשון הרע וגורם לנו לעוגנת נפש. השבוע מתחת לבניין הוא צעק וצרח עלי ואף איים על חיי. הייתי בהלם ונבהלתי מאוד ולא הבנתי בכלל מה הוא רוצה ממני. לטובת שכנות טובה והרגשה טובה בבניין, ניסיתי ליצור קשר במטרה להבין למה הוא חושב שזה אנחנו והוא לא מעוניין וממשיך להאשים ולפגוע בשמנו הטוב. ברמת בטחון האישי אני חושש שהוא יכול לעשות משהו וברמת עוגמת הנפש מטריד אותי שהוא מוציא דיבה, לשון הרע ופוגע בשמנו הטוב. אשמח לעצה מה כדאי לעשות ? יש לי התכתבויות שניסיתי לדבר על דברים

    • האם לשון הרע יכולה להיות במסגרת סכסוך שכנים?
      עו"ד אורי שורר | 07/01/2024 01:06

      אלי שלום,

      אתה מתאר 2 נושאים שונים - האחד, איומים והפחדה של השכן כנגדך - בקשר לזה אני ממליץ להגיש תלונה במשטרה.

      בקשר להוצאת דיבה כנגדך בפני כל השכנים, כי אז הרי שניתן להגיש תביעה בגין פרסום לשון הרע.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il