האם פרסום לשון הרע יכול להיות בפני קטינים?

  • לשון הרע / דיבה
    גילעד | 05/01/2024 00:45

    פרודתי כינתה את ההורים שלי בנוכחות הילדים: רפורמים, נאצים וספק יהודים. האמירה הזו מוקלטת. האם יש עילת תביעה להוצאת דיבה / לשון הרע?

    בתוך כמה זמן מרגע האמירה ניתן להגיש את התביעה הזו?

    תודה רבה,

    גילעד

    • האם פרסום לשון הרע יכול להיות בפני קטינים?
      עו"ד אורי שורר | 07/01/2024 01:02

      גילעד שלום,

      על פניו, נראה כי להוריך יש עילת תביעה בגין פרסום לשון הרע, אך יש לזכור כי גובה הפיצויים נקבע בהתאם לשיקול דעתו של בית המשפט, וחלק משיקולים אלו הינם היקף החשיפה.

      מבלי להקל ראש במה שאירע, ייתכן כי גובה הפיצויים יהיה נמוך נוכח החשיפה המצומצמת של הדברים.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il