חלוקה לא שוויונית בין בני זוג

  • שאלה דחופה לגבי מינוח
    חגית | 21/11/2023 02:37

    אם אני מבקשת מרוח ממונה מטעם ביהמש "לאזן" חשבון בנק מסויים שעתה גיליתי על קיומו והוסתר ממני עי בן הזוג, האם המילה "לאזן" משמעותה חלוקה שוויונית חצי חצי? או שהמילה "לאזן" לא מגבילה לחצי חצי כי ניתן גם לבצע איזון שאינו שוויוני ולפי סעיף 8?

    מציינת שבכתבי ביהמש מטעמי נתבקשה חלוקה לפי סעיף 8 שאינה שוויונית ,

    ובמייל שהוספתי עתה על כתבי ביהמש בקשתי מרוח ממונה "לאזן" חשבון מסויים שגיליתי עליו עתה.

    ואני חוששת שזה שהשתמשתי עתה במייל במילה "לאזן" יגרור אחריו משמעות של חצי חצי , כי אני רוצה חלוקה שאינה שוויונית לפי סעיף 8 ולא רוצה חצי חצי.

    1. מה המשמעות לכך שהשתמשתי במילה "לאזן".

    2. האם זה שבקשתי במייל לאזן חשבון בנק מסויים , פוגם באופן כללי בבקשתי הכללית בכתב הגנה ובתצהיר לבצע חלוקה לפי סעיף 8 באופן לא שוויני?

    או שרק תשפיע על חלוקת אותו חשבון בנק ספציפי? שבקשתי לאזן אותו במייל ששלחתי לרו"ח שרק מתווסף על האמור בכתב ההגנה ובתצהיר מטעמי, ולא פוגמת בבקשתי הכללית בכתב ההגנה ובתצהיר לחלק לפי סעיף 8 באופן לא שוויוני?

    תודה רבה

    • חלוקה לא שוויונית בין בני זוג
      עו"ד אורית אוחנה | 06/12/2023 10:55

      שלום חגית,

      האקטואר פועל לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג- התשל"ג 1973 וכן על פי החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו- התשע"ד 2004 ומגיש את החלופות לחלוקה לבימ"ש. אם מונה אקטואר חוקר בגלל טענות לחלוקה לא שוויונית, אז הוא יצביע על הממצאים במידה שמצדיקים חלוקה לא שוויונית, אך מי שמחליט כיצד תתבצע החלוקה, זה ביהמ"ש ולא האקטואר.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com