זכויות ידועה בציבור

  • אפשרות לזכויות בנסיבות טרגיות
    שלי | 16/11/2023 21:27

    לעורכי הדין מנהלי הפורום

    תודה על הפורום והאפשרות לפניה.

    חבר שלי האהוב היקר נרצח במסיבת רעים.

    אחרי 3 שנים נהדרים משותפים יחד

    בימים אלה אני מפנה את דירת המגורים שגרנו ושכרנו יחד. וחוזרת להורים

    *האם במקרה שלי יש אפשרות לזכויות מסויימות ?

    האם להליך הכרה ידועים בציבור יש השלכות משפטיות נוספות שחשוב לדעת ?

    תודה רבה לכם

    • זכויות ידועה בציבור
      עו"ד אורית אוחנה | 26/11/2023 15:14

      שלום שלי,

      משתתפת בצערך העמוק ומחזקת את ידייך.

      נטל ההוכחה כי הייתם ידועים בציבור, מוטל עלייך, הטוענת כך. לצורך הקביעה, תיבחן תקופת החיים המשותפת, מהות השיתוף הכלכלי ביניכם (ולא רק למען הצורך הכלכלי אלא ממש התנהלות של משק בית משותף כזוג נשוי), תצהירים של מכרים שיכולים להעיד עליכם כידועים בציבור ועוד.

      ידועים בציבור זכאים כמעט לאותן זכויות של נשואים, הכוללות אפשרות לרשת (אם אין צוואה שקובעת אחרת), זכאות לפנסיה, קצבת שארים, סיוע בדיור ועוד.

      במידה שתצליחי להוכיח בהליך כי היית ידועה בציבור, תוכלי לתבוע את הזכויות שצוינו לעיל.

      אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד ולפרט בפניו את נסיבות המקרה שלך, ע"מ שיוכל לייעץ לך אם כדאי לגשת להליך.

      בהצלחה רבה,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com